Cum sa scrii corect lucrarea de licenta

 

Finalizarea unui ciclu de invatamant este un pas extrem de important pentru orice elev si/sau student. Iar daca pana la absolvirea celor 12 clase totul parea aparent simplu si aveai cateva intrebari la care trebuia sa raspunzi in functie de cunostinte, cand vine vorba de lucrarea de licenta sau de cea de dizertatie e necesar sa te ocupi intru totul, pas cu pas.

E drept, la baza acestor lucrari se va afla structura profesorului indrumator, care-ti va indica (atunci cand este posibil), ce lucruri si ce format ar trebui sa detina lucrarea de final. In cazul in care simti ca profesorul tau nu este foarte implicat, recomandarea noastra este sa insisti sa ceri ajutorul. In cele din urma ei vor fi nevoiti sa te indrume si sa-ti aduca la cunostinta informatiile necesare.

 

Legat de aceasta structura am adunat de-a lungul timpului si cateva sfaturi generale care sa-ti vina in ajutor astfel incat sa-ti concepi lucrarea fara prea multe batai de cap. Iata asadar cum poti sa-ti scrii corect lucrarea de licenta sau pe cea de dizertatie.

 

In prrimul rand, in ceea ce priveste informatia pe care o utilizezi pentru a concepe aceasta lucrare importanta, asa ucm probabil stii deja, nu ai voie sa apelezi la tehnica copy-paste. Insa nu inseamna ca vei face o lucrare unica, autentica, deoarece va fi necesar sa ai o baza din care te inspiri. Practic, trebuie sa citesti cat mai multe materiale referitoare la subiectul propriu zis si sa le reformulezi in stilul propriu. De asemenea, se recomanda ca aceste lucrari sa fie pe intelesul tuturor. Asadar, daca nu ai un subiect extrem de tehnic, evita sa folosesti denumiri si asociatii pompoase.

 

Totodata, nu uita sa inserezi in text, in doua paranteze patrate si inainte de punct, sursa din care te-ai inspirat, pe care s-o indici si la bibliografie. Daca sursa ta este o carte, nu uita sa mentionezi autorii, denumirea cartii, anul, ISBN-ul si paginile la care faci referie, fix in aceasta ordine. Iar daca folosesti o sursa de pe internet, inspiratia ta ar trebui subliniata in bibliografie cu trei stelute, data si ora accesarii. De asemenea, nu uita nici sa numerotezi fotografiile, sa indici sursa de referinta, cat si sa le introduci in text, la fel ca figurile si tabelele.