Cum sa executi un barbierit artistic corect

Cum sa executi un barbierit artistic

Curaj, domnilor! Nu veti scapa niciodata de corvoada barbieritului de zi cu zi, sau aproape! Un barbat petrece 3.000 de ore din viata barbierindu-se, ceea ce inseamna 140 de zile. Si aceasta pentru ca trebuie sa indeparteze in fiecare zi intre 6.000 si 25.000 de fire de par ce acopera aproape o treime din fata. Iar firele sunt rebele, caci cresc pana la 0,40 milimetri in fiecare zi si aproape 13,7 centimetri intr-un an, daca nu va barbieriti! Toti barbatii se barbieresc, cu mai mica sau mai mare straduinta, chiar daca aceasta operatiune constitute, in general, o corvoada, intrucat 35% dintre ei profita de ziva de duminica pentru a nu se barbieri. Dar, barbieritul cotidian va face pielea vulnerabila, deteriorand pelicula hidrolipidica. De unde rezulta roseli si iritatii, inconfort si piele uscata. Totusi, cu putina atentie, puteti transforma aceasta necesitate intr-un moment de placere pentru o piele delicata si calmata. Va fi, astfel, cu atat mai placut sa va sarutati prietenele!

Regulile de aur

Nu ne barbierim oricand si oriunde. Noi va amintim ce metode trebuie sa aplicati chiar de maine dimineata:

·         Cei mai multi se barbieresc imediat ce se dau jos din pat. In acest moment, pielea este foarte „disponibila”. Evitati, deci, barbieritul.

·         Evitati gulerele prea stramte care ar putea irita pielea, ducand la aparitia cosurilor.

·         E mai bine sa va barbieriti intr-un loc curat, decat intr-o chiuveta neingrijita… Veti evita astfel contactul cu bacteriile de care pielea voastra nu are nevoie.

·         Alegeti produsele care va plac si care respecta tipul vostru de piele.

·         Intretineti si reimprospatati constant trusa de barbierit. Un aparat de ras ar fi extraordinar, insa dupa 3 luni de utilizare fara ingrijirile de rigoare, acesta nu va mai fi la fel de performant.

·         Barbieriti-va mereu cu apa calda. Aceasta va pregati mai bine pielea voastra pentru contactul cu lama si limiteaza riscurile de a contracta unele rani.

·         Barbierindu-va, treceti mai intai lama in sensul de crestere al flrelor de par si, numai dupa aceea, in sens invers.

·         Si, bineinteles, incercati sa nu insistati prea mult asupra anumitor zone, trecand de zece on cu lama prin acelasi loc. Fie-va mila de biata epiderma!

·         Cu cat va barbieriti mai rar, cu atat barbieritul va fi mai greu. Daca nu va barbieriti decat o data pe saptamana, operatia va fi, cu siguranta, mai laborioasa, pentru ca va trebui sa taiati parul care a avut o saptamana la dispozitie ca sa creasca si nu o singura zi!

O data aceste reguli de baza insusite, putem trece la lucruri mai serioase