Cum sa scoti petele din tesaturile albe

In materie de haine si textile pentru igiena personala, cele in nuante de alb sunt cu siguranta cele mai pretentioase. Nici nu-i de mirare ca foarte multa lume evita deseori achizitia de articole vestimentare sau tot felul de produse pentru casa in aceasta culoare.

Insa, albul este o culoare plina de lumina, care poate mari spatiul vizual daca ne referim la obiectele si textilele ce se pot regasi in locuinta. Daca ne referim la haine, albul reuseste cu succes sa scoata pe oricine din anonimat, in special in sezonul cald atunci cand avem de-a face cu radiatii solare puternice. Astfel, prin purtarea unor articole vestimentare albe, puteti evita atractia razelor solare si o parte din disconfortul termic.

Astazi va vom dezvalui cateva dintre secretele gospodinelor prin care puteti sa va mentineti hainele albe mai mult timp sau la care puteti apela pentru a incerca sa indepartati petele si/sau variatiile de alb murdar sau gri in care s-au transformat acestea.

 

Cum sa mentineti tesaturile perfect albe sau cum sa scoateti petele din astfel de tesaturi

 

1. Utilizarea clorului

Clorul este bine cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile acestuia pe care le are drept inalbitor asupra tesaturilor.

Cu toate acestea, clorul vine si cu un minus, acela ca tinde sa subtieze tesaturile.

Insa, daca va este teama ca a-ti putea degrada tesatura sau ca ati putea afecta alte textile mai sensibile, puteti adauga doar o cantitate foarte mica de clor in cuva masinii de spalat.

 

2. Degresantul

Exista o serie de solutii de tip degresant, multifunctionale, care pot fi folosite atat in locuinta la curatenia generala, cat si pe textile, fara a le afecta. Astfel, inainte ca hainele sau textilele sa fie spalate manual sau in cuva masinii de spalat, puteti opta pentru a le pulveriza anticipat cu solutie degresanta si ulterior sa le supuneti procesului de curatare.

In functie de cat de puternice sau vechi sunt petele, puteti lasa degresantul sa actioneze mai mult sau mai putin timp.

 

3. Bicarbonatul de sodiu

Foarte multe pete au la baza o serie de enzime care pot fi diminuate sau eliminate complet prin utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Deseori aceesta poate fi completat si mai eficient prin stingerea cu otet.