Cum sa ne incarcam corect telefonul, conform expertilor

Daca sunteti unul dintre cei care de obicei lasa telefonul mobil conectat la incarcator toata noaptea, chiar si dupa ce atinge 100% din nivelul bateriei, va incarcati telefonul incorect. Informatiile provin de la compania de baterii Callex a Battery University, unul dintre site-urile cu cea mai mare cantitate de date despre subiect.

Bateriile smartphone-urilor moderne sunt compuse din ioni de litiu, care sunt sensibili la supraincarcare in masura in care sporesc tensiunea in interiorul lor.

Lasand o baterie incarcata toata noaptea o expune la temperaturi ridicate, ceea ce scade durata de viata a dispozitivelor, potrivit expertilor de la Universitatea Battery.

Prin urmare, uitati de obiceiul prost de a lasa telefonul mobil sa se incarce pe tot parcursul noptii sau cateva ore pe parcursul zilei, deoarece accelerati uzura bateriei.

Nu lasati bateria sa se descarce complet Bateriile tind sa fie mai slabe si mai putin durabile in timp. In aceste cazuri, este justificat sa le incarcati mai frecvent, dupa cum este necesar.

„Bateria nu are nevoie de cicluri complete de descarcare pentru a-si prelungi durata de viata”, explica expertii de la Universitatea de Battery.

„Cand bateria este complet incarcata, sa deconectati telefonul mobil de la incarcator este ca si cum ati relaxa muschii dupa un antrenament extenuant”.

De asemenea, trebuie sa evitati ca telefonul sa fie descarcat complet pana la punctul de a fi inchis. „Ca un obiect care se descarca cu utilizarea sa intensa, descarcarea completa a acumulatorului este adaugata in contul ciclurilor de incarcare a acumulatorului, ceea ce afecteaza durata acestuia. Daca telefonul mobil nu este complet descarcat cand este conectat la incarcator, bateria va dura mai mult.”

Cel mai bun mod de a incarca telefonul mobil Pentru cercetatori, termenul mediu este ideal. Nu este necesar sa incarcati telefonul mobil in fiecare ora, astfel incat acesta sa fie intotdeauna 100%, insa nu este recomandat sa lasati bateria sa se uzeze pana cand telefonul este aproape de oprire din cauza lipsei de energie.

Se recomanda sa efectuati cateva incarcari mici pe bateria telefonului dvs. mobil in timpul zilei si bateria telefonului mobil sa aiba o incarcare intre 40% si 70%, adica niveluri de incarcare intermediara.

„Nivelul scazut de incarcare prelungeste durata de viata utila a bateriilor”, concluzioneaza expertii. Prin urmare, este mai bine sa transportati incarcatorul cu dvs. peste tot si sa il conectati cand aveti ceva timp si nu lasati bateria incarcata toata noaptea