Cum sa ne bronzam frumos

  • Vineri, 26 Martie 2021
  • Sport

Ne nastem cu totii cu un mic “capital” solar. Ca sa-I pastram, nu trebuie sa ne expunem Ia soare fara masura. Alegeti protectia care vi se potriveste ca sa va bronzati fara nici un risc.

In tot timpul anului, acordati o atentie deosebita pielii dumneavoastra. Chiar daca este placut sa stai in bataia razelor de soare, nu uitati sa va protejati, pentru ca pielea dumneavoastra sa nu se simta agresata. Iata cateva sfaturi Dentru a caData un bronz frumos:

0 buna protectie solara pentru a va bronza in deplina securitate Soarele constituie o adevarata sursa de placere, necesar pentru echilibrul dumneavoastra, insa nu este mai putin adevarat ca el se poate transforma intr-un adevarat daca nu va luati cateva precautii inainte de a va expune. Fiecare membru din familie are un tip de piele si trebuie sa aleaga protectia potrivita.

Un capital solar de care trebuie sa avem grija

Nu prea stiti care este crema sau laptele care se potriveste la tipul de piele pe care il aveti. Aveti nevoie de un indice mai mare? Si totusi protectia este importanta, nu va jucati cu capitalul dumneavoastra solar. Ea nu va va impiedica sa va bronzati. Va propunem in continuare cateva recomandari utile.

Si cum soarele inseamna viata, amintit-va cat de binefacator este el pentru corpul si mintea dumneavoastra.

Va reamintim principalele fototipuri de piele?

tipul I: pielea roscatilor, piele alb-laptoasa (ecran total)

tipul II: blonzi cu ten deschis (indice de protectie maxima)

tipul III: sateni cu pielea deschisa la culoare (protectie medie)

tipul IV: bruneti cu pielea inchisa

Ce indice trebuie sa alegeti?

Indicele de protectie (IP) masoara timpul de expunere fara riscul unei insolatii. Acesti indici sunt calculati in conditiile aplicarii a 2 mg de crema pe centimetru patrat de piele. Insa, aplicarea acestor reguli ca la carte este destul de rara. De aceea, va sfatuim sa alegeti:

pentru fata si corp o crema sau un lapte de protectie 20 UVB, indicele UVA trebuind sa fie cel mai inalt posibil;

pentru tarile calde, un indice maxim, 30 sau chiar mai mare;

dupa o perioada de 10 zile, reduceti indicele la 8, insa pastrati protectia impotriva UVA;

pentru copii luati si mai multe masuri de prevedere: ecran total (protectie maxima), t-shirt, palarie de soare; atentie la reflexie, care se produce si sub umbrela de soare.

Cum sa ne protejam ca sa nu ne ardem?

Creati-va reflexul:

sa va ungeti cu crema protectoare cu o jumatate de ora inaintea expunerii;

aplicati crema din 2 in 2 ore, mai ales daca intrati frecvent in apa;

evitati orele in care UV sunt cel mai periculoase (12-16, adica 10-14 ora solara). Nu este intotdeauna usor sa respectati aceste sfaturi, mai ales cand vreti sa aveti o fata superba, bronzata. Si, totusi, o expunere progresiva si in deplina siguranta va va aduce un bronz frumos care va dura mult timp. Nu uitati nici de ochelarii de soare, ochii dumneavoastra fiind tot atat de vulnerabili ca si pielea, asa ca si ei trebuie protejati