Cum să mananci ca un localnic in Italia

Cum să mananci ca un localnic in Italia Cum să mananci ca un localnic in Italia

Așa cum este în multe țări din întreaga lume, mâncarea este o parte importantă a culturii italiene. Deși mulți oameni cred că au o idee despre ceea ce este „mâncarea italiană”, ceea ce a adoptat restul lumii este de obicei departe de ceea ce este de fapt disponibil în Italia. Cel mai bun mod de a explora mâncarea tradițională italiană este călătorind în diferite regiuni, deoarece toate variază în mod sălbatic în funcție de ceea ce este disponibil la nivel local.

Un factor major care contribuie la acest lucru este poziția fermă a Italiei cu privire la DOP ( Denominazione di Origine Protetta),  care înseamnă Denumire de origine protejată. Acest lucru se datorează faptului că doresc să protejeze produsele cultivate și produse la nivel local. Deci, cum mănânci ca un italian local?

Cultura cafelei

Cafeaua este bătăile inimii bucătăriei italiene, întrucât îi determină pe toți să meargă dimineața și să-i țină pe linia de plutire după-amiaza. Cu toate acestea, italienii sunt foarte deosebiți cu privire la tipul de cafea acceptabil în funcție de ora din zi.

Cafele pe bază de lapte trebuie consumate dimineața la micul dejun. Oamenii te vor privi amuzant dacă încerci să comanzi un cappuccino după-amiaza, promitem. Asta nu înseamnă că nu ți-o vor servi, dar așteaptă și o porție consistentă de ochi lateral.

În timp ce normele culturale americane se infiltrează în restul globului, un lucru care încă nu este cu siguranță o normă este cafeaua de urmat. Cafeaua se bea de obicei chiar la barul unde sunteți servit.

Alimente pe care le veți găsi peste tot

În timp ce majoritatea mâncărurilor locale variază în funcție de regiuni, există încă câteva elemente de bază pe care le veți găsi cu ușurință oriunde ați merge în Italia. Micul dejun va consta de obicei dintr-un cappuccino și un cornetto, care este similar cu un croissant și care uneori va fi umplut cu gem. În nord, s-ar putea numi brioche.

Alimente după regiune

Desigur, fiecare regiune are specialități interminabile și nu există nicio modalitate de a le enumera pe toate. Cu toate acestea, există câteva feluri de mâncare celebre care au devenit bine cunoscute în întreaga lume și este bine să știm de unde provin acestea.

Nordul Italiei

Aici veți găsi locul de naștere al Tiramisu, o mulțime de pește, feluri de mâncare cu paste precum Vongole și Prosecco. De aici și-a luat originea Spirtz Aperol.

Sudul Italiei

Sudul Italiei este cunoscut pentru pizza, care provine din Napoli, Caponata și Vinete Parmigiana.

Sardinia

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din Sardinia este porcul, care este cu adevărat o delicatesă.

Sicilia

Delicioasele bile de orez umplute cu brânză numită Arancini sunt o specialitate siciliană, precum și Caponata și Cannoli.

Structura mesei

Structura mesei din Italia este foarte importantă, deci este crucial să cunoașteți toți termenii cheie care vă vor ajuta să vă ghidați în timpul mesei. Există un motiv pentru care mesele sunt o afacere destul de lungă și fiecare moment trebuie savurat.

Aperetivo

Aperetivo este introducerea la masă, care constă din câteva mușcături și înghițituri, ca un Aperol Spirtz cu niște tapa ca măsline.

Antipasti

Acesta este starterul, care poate consta dintr-o farfurie mică de brânză și carne.

Primi

Acesta este primul fel, care este de obicei un fel de mâncare vegetariană pentru paste.

Secondi

Acesta este al doilea fel, care va consta de obicei din carne sau fructe de mare.

Contorini

Aceasta este partea care va fi de obicei servită alături de secondi. De obicei, aceasta va fi o legumă.

Insalata

O mică salată care poate fi consumată după al doilea fel.

Formaggi E Frutta

Platoul mereu minunat de brânză și fructe.

Dolce

Cea mai bună parte a mesei: desert!

Caffe

Mulți italieni își vor termina masa cu o lovitură de espresso.

Digestivo

Acestea sunt băuturi alcoolice care urmează mesei, constând de obicei din limoncello, grappa și amaro. Acestea sunt consumate deoarece sunt considerate a ajuta la digestie.