Cum sa iti protejezi animale de companie pe timpul verii

  • Duminică, 11 Decembrie 2022
  • Animale

Vara înseamnă să petreci mult timp în aer liber cu familia și cu animalele de companie. În timp ce vremea mai caldă poate fi o schimbare plăcută, poate aduce unele pericole pentru câinii tăi. Gândiți-vă la căpușe și purici, la epuizarea căldurii și la posibilitatea ca labe arse.

Iată sfaturi simple de siguranță pentru a vă menține câinii în siguranță în această vară:

Așa cum v-ați menține hidratat în zilele fierbinți de vară, asigurați-vă că câinii dvs. au suficientă apă proaspătă pentru a rămâne hidratați. Dacă vă aventurați pentru o zi, asigurați-vă că împachetați apă și un bol de călătorie. Menținerea hidratată va ajuta, de asemenea, la prevenirea epuizării termice. Luați puțină apă în plus de care credeți că veți avea nevoie pentru orice eventualitate.

Plimbarea în căldura de la mijlocul zilei nu este neplăcută doar pentru tine, ci și pentru câinii tăi. Luați câinii la plimbare dimineața sau mai târziu seara, când este puțin mai răcoare. Acest lucru va ajuta la prevenirea epuizării termice și va fi mult mai plăcut atât pentru tine, cât și pentru cățelul tău.

Dacă nu poți merge desculț, este prea cald și pentru câinele tău. Vara, trotuarele, asfaltul și aleile de acces pot deveni incredibil de cald și pot arde labele cățelușului tău. Deci, dacă pământul este prea fierbinte pentru tine, ține-ți câinii pe suprafețe mai reci, cum ar fi iarba sau mulci.

Oriunde te-ai afla, asigura-te ca puii tai au multa umbra, mai ales in zilele foarte calduroase. Dacă ești în parc sau pe plajă, găsește un loc umbrit pentru ca câinele tău să se relaxeze. Dacă câinilor le place să fie în aer liber acasă, asigurați-vă că au suficientă umbră în orice moment sau o canisa bine ventilată, unde să se poată păstra răcoritoare în timpul lunilor de vară.

La fel ca noi, câinii se pot arde de soare, mai ales dacă au părul scurt. Crema solară obișnuită nu poate fi utilizată la câini, deoarece conține ingrediente dăunătoare. Așadar, cel mai bine este să obțineți o opțiune prietenoasă cu câinii pe care să o utilizați pe urechile, nasul și burta câinelui pentru a preveni arsurile solare.

Dacă puiul tău este o varietate cu păr lung, o tunsoare de vară poate fi o ușurare minunată de căldură. Cu toate acestea, aveți grijă că câinele dvs. este o rasă cu pardoseală dublă, deoarece a le oferi o scurtătură poate avea efecte adverse, deoarece blana îi menține răcoare vara, precum și cald iarna, cum ar fi huskiii și ciobanii germani.

În timpul lunilor de vară, insectele precum căpușele și puricii, precum și țânțarii își ridică capul urât. Aceste insecte pot purta o serie de boli, iar mușcăturile pot provoca disconfort și mâncărime pentru puiul tău. Asigurați-vă că câinele dvs. este protejat de tot felul de dăunători în timpul lunilor de vară și luați în considerare utilizarea unui repelent de țânțari de uz casnic pentru a vă proteja câinii în casă.