Cum sa iti intaresti unghiile

Unghiile unora dintre persoane pot fi foarte tari, rezistente si stralucitoare, insa nu toata lumea se bucura de acest beneficiu. Multe dintre fete / femei se confrunta cu unghii subtiti, fragile, care se exfoliaza mereu, urmand ca aceastea sa se rupa. Este un lucru frustrant din cauza ca unghiile nu sunt niciodata egale, iar lacul de unghii colorat nu se vede la fel de bine pe niste unghii inegale, asa cum se vede pe cele de aceeasi lungime.

Pentru a avea unghii lungi si sanatoase este nevoie sa pui in practica cateva dintre sfaturile care urmeaza mai jos:

1.       Mananca sanatos.

Schimbarea incepe din interior, asa ca daca iti doresti sa arati bine pe exterior, trebuie, in primul rand,  sa arati bine  inauntru. Consuma alimente sanatoase, in special fructe si legume. Bea multa apa pentru a fi hidratata si poti sa apelezi chiar si la lamaie. Zeama de la o lamaie o poti bea cu apa, pentru a elimina toxinele si impuritatile din corpul tau.

2.       Foloseste produse speciale

De-a lungul anilor, produsele pentru unghii au devenit din ce in ce mai multe. Produsele din acest domeniu au evoluat foarte mult, ajungandu-se la seruri si lacuri pentru cresterea si intarirea unghiilor.

3.       Curata-ti unghiile

In loc sa iti cureti unghiile in stilul vechi, si anume sa tai cuticula cu o forfecuta, poti incerca altceva. Cuticula, odata taiata, va incepe sa creasca iar. Este posibil ca aceasta sa se ingroase si sa creasca mult mai dezordonat, dând un aspect inestetic unghiilor. Incercati, in loc sa taiati cuticula, sa folositi un ulei, gel sau crema spreciala pentru aceasta si apoi sa o impingeti in interior cu un betisor special din bambus. Asa cuticula se va subtia in timp, pana cand va deveni inexistenta.

4.       Aplica lac de unghii

Daca unghiile tale inca nu sunt destul de tari si exista riscul sa se indoaie si sa se rupa, atunci le poti da cu lac. Fie ca este lac de unghii transparent sau colorat, acesta intareste unghia daca este aplicat in mai multe straturi.

Pentru o uscare a lacului cat mai rapida, aplicati straturi subtiri pe rand, asteptand ca fiecare sa se usuce bine inainte de o noua aplicare.

Acestea sunt cateva sfaturi pentru unghii sanatoase , lungi si rezistente care speram sa va fie de folos. Cresterea unghiilor si intarirea acestora este un proces lung, care necesita foarte multa rabdare.