Cum amortizezi caderea parului

Caderea parului devine pe zi ce trece un subiect tot mai cautat si mai interesant atat pentru femei, cat si pentru barbati. Tot mai multe persoane se confrunta cu aceasta problema care le afecteaza stilul de viata si, deseori, inclusiv increderea in sine.

Trebuie sa stii insa ca deseori, caderea parului este un fenomen perfect normal si care nu ar trebui sa provoace motive de ingrijorare. Zilnic o persoana pierde cel putin cateva fire de par, deoarece parul este foarte expus la diferite actiuni si comunica in acelasi timp, cu organismul posibil afectat de alte lucruri.

Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cauzele caderii parului si cum le poti remedia, astfel incat sa poti reduse cu succes caderea excesiva a parului.

 

Cauzele caderii parului si cum le combati

 

1. Lipsa de vitamine

Parul, unghiile, activitatile zilnice etc. toate sunt mari consumatoare de resurse. Cu cat depui mai mult efort si cu cat ai parul si/sau unghiile mai mari, cu atat sunt consumate mai multe vitamine iar parul tau se va rupe/va cadea mai usor. Poti diminua caderea parului prin reducerea lungimii parului sau prin consumul ridicat de alimente bogate in vitamine. Insa, trebuie sa stiii ca corpul asimileaza o cantitate foarte mica de vitamine din alimente, de aceea poate fi necesar sa intervii cu niste suplimente alimentare. Recomandat este insa sa apelezi la medic, deoarece corpul tau poate avea efecte adeverse la administrarea vitaminelor dupa ureche.

 

2. Stresul si oboseala

Deseori corpul poate avea continutul necesar de vitamine, dar caderea parului sa fie data de stresul accentuat sisau de catre oboseala. In acest caz, schimbarea locului de munca, sedinte de terapie si de meditatie, stabilirea unui program de relaxare etc. te pot ajuta sa reduci caderea parului.

 

3. Prelucrarile excesive si lipsa hidratarii

Daca iti vopsesti/decolorezi parul regulat si daca folosesti aparate de stilizare, acesta este unul dintre aspectele cele mai frecvente care duc la caderea parului. Este recomandat sa-ti pastrezi o nuanta cat mai apropiata de culoarea ta naturala si sa nu te arunci la schimbari bruste, mai ales daca firul tau de par este subtire. Poti reduce perioada dintre vopsiri, utilizarea aparatelor de stilizare si sa folosesti produse cosmetice cu efect intens hidratant.