Cum sa iti imbunatatesti memoria

  • Duminică, 19 Septembrie 2021
  • Diverse

Îți amintești instrucțiunile șefului tău? Vă

amintiți regulile pe care trebuie să le urmați așa cum a instruit profesorul? Cum te simți când ai uitat ziua de naștere a soției sau cea a părintelui tău? Se simte îngrozitor să uiți ceva ce ar trebui să însemne mult, nu? Nu mai bate-te; este timpul să învățați cum să vă îmbunătățiți memoria.

Funcția creierului este ridicată la începutul maturității, dar scade încet cu vârsta. Uneori, vârsta poate veni cu pierderi de memorie. Un factor care contribuie la pierderea memoriei este stilul de viață pe care îl purtăm astăzi, care este asociat cu obiceiuri de somn neregulate, stres, substanțe chimice și toxinele pe care le luăm.

Obține asta și nu mai plânge! Vă puteți sprijini sănătatea creierului și crește neuroni noi într-un proces care se numește neurogeneză . Centrul de memorie al creierului, hipocampul , poate crește și se poate regenera. Da, chiar și atunci când ai o sută de ani. Totuși, hipocampul are nevoie de ajutor pentru a face acest lucru. Ajutorul necesar se bazează pe stilul de viață al unei persoane.

MĂNÂNCĂ BINE PENTRU A FI LUMINOS

Aportul alimentar este important, la fel și alimentele pe care alegeți să nu le luați. Vedeți, există substanțe nutritive de care organismul are nevoie, deoarece nu le poate produce singure să fie produse de noi sau pur și simplu le are în cantități mici. Broccoli, nucile și conopida pot proteja sănătatea creierului și pot stimula producția de celule noi în creier.

Să rupem mitul că grăsimile sunt rele. Nu toate. Unele grăsimi, cele sănătoase, sunt necesare de către organism.

Uleiul de cocos este o grăsime excelentă pentru funcția creierului. Două linguri de ulei de nucă de cocos ar oferi organismului suficiente trigliceride cu lanț mediu sau MCT care să prevină bolile neurologice degenerative sau să trateze o afecțiune deja existentă. 

Este important să luați o cantitate crescută de grăsimi omega-3 pe bază de animale și reducerea grăsimilor omega, cum ar fi uleiurile vegetale procesate, pentru a echilibra omega-3 și omega-6. Krillul este mai bun decât uleiul de pește, deoarece conține astaxantină, care protejează grăsimile omega-3 de oxidare și se dovedește a avea beneficii pentru sănătatea creierului.

E ÎNȚELEPUT SĂ EXERCIȚI

Exercițiul nu este numai bun în a-ți oferi o siluetă bună. Promovează creierul să lucreze la capacitatea sa optimă prin stimularea multiplicării, forței și protecției celulelor nervoase.  

Factorul neurotrofic derivat din creier declanșează alte substanțe chimice pentru a promova sănătatea creierului și activează funcțiile cognitive. Un studiu asupra primatelor a arătat că exercițiile fizice îmbunătățesc în mod regulat fluxul sanguin către creier. Maimuțele care au exercitat au reacționat și au învățat o sarcină nouă mai repede decât omologii care nu exercită. 

MULTITASCAREA ESTE UN NU!

Viața este atât de accelerată în zilele noastre, încât oamenii se obișnuiesc să creadă că pot face mai multe sarcini la un moment dat. De fapt, cât mai multe sarcini posibile. Cu toate acestea, încercarea de a face o mulțime de lucruri vă poate face de fapt munca predispusă la greșeli și vă poate face să uitați lucrurile.

Studiile au arătat că aveți nevoie de 8 secunde pentru a procesa informații în memorie. Mindfulness te ajută să ai o concentrare nedistricționată, ducându-ți gândurile la o atenție nedivizată. Oamenii care au participat la un curs de atenție au arătat o îmbunătățire a scorurilor de citire cuprinzătoare, au experimentat gânduri mai puțin distractive și au crescut capacitatea de memorie.

Când vă confruntați cu mai multe sarcini, opriți-vă și încercați să vă concentrați pe o singură sarcină la un moment dat. Încercați să vă reamintiți că sunt doar proiecții și permiteți-le să treacă până atunci. Încheie-l meditând 15 minute.

REEVALUEAZĂ-ȚI DEBITURILE DE DORMIRE

Cercetările de la Harvard arată că oamenii sunt cu 33% mai predispuși să încheie o legătură cu ideile legate la distanță după ce au dormit suficient. Somnul îți îmbunătățește performanța și poate avea un impact asupra modului în care gândești în dimineața următoare. Acest lucru este valabil și pentru obiceiurile de somn ale sugarilor, deoarece somnul le creează creierul. Le oferă o șansă mai bună să recunoască tiparele și să proceseze informații noi.JOCUL CREIERELOR

Provoacă-ți creierul din când în când. Informații noi, întrebări simple vor menține creierul activ. Pe de altă parte, a face altfel va încetini funcționarea acestuia. Stimularea creierului poate contracara degenerarea.

Din moment ce tehnologia modernă a preluat controlul, puteți încerca să descărcați aplicații care vă pot activa și exercita creierul. Luați aproximativ 2 minute pe zi pentru a interacționa cu acesta. Asigurați-vă că sarcina specifică nu durează mai mult de 7 minute, deoarece petrecerea unui timp mai lung scade beneficiul. Beneficiile primare apar în primele cinci până la șase minute ale sarcinii.