De ce visul poate fi un lucru bun pentru sanatatea ta mintala

De ce visul poate fi un lucru bun pentru sanatatea ta mintala De ce visul poate fi un lucru bun pentru sanatatea ta mintala

Vacanțele vă pot ajuta să luați o pauză din viața obișnuită și să vă relaxați și să vă întineriți. Dar, luarea unei pauze și zborul către o destinație îndepărtată nu sunt întotdeauna posibile. Suntem atât de obsedați de munca noastră, încât uneori ne afectează sănătatea mentală și fizică.

S-ar putea să ne oprim periodic și să decolăm într-o locație exotică din când în când, dar cel mai adesea nu este suficient. Deci, ce zici de transformarea realității tale într-o vacanță de vis, la propriu. Vorbim despre o excursie la-la land. Da, vorbim despre visarea cu ochii deschiși. Gândirea sau imaginația doritoare este o mini-vacanță care nu este o prostie. Vă poate face să vă simțiți proaspăt și întineri și, în plus, are mai multe beneficii științifice pentru sănătatea mintală decât ați crezut vreodată posibil.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PERFORMANȚA CREIERULUI

Dr. Muireann Irish (Neurolog) afirmă că visarea cu ochii înapoi este o muncă grea și are mai multe funcții importante. Capacitatea ta de a-ți aminti trecutul și de a te gândi la viitor implică un mod de gândire foarte complex. Oamenii sunt singurele specii care se pot lăuda cu această calitate uimitoare.

Modul în care visezi și gândești este un efect al structurii fizice a creierului tău, care, la rândul său, transformă răspunsul la informații noi și îl transformă în noi căi neuronale datorită neuroplasticității ! Acest cuvânt puternic care sună înseamnă capacitatea rețelelor neuronale din creier de a se transforma prin procesul de creștere și reorganizare.

ACTIVEAZĂ DIFERITE REGIUNI ALE CREIERULUI

Există două segmente ale creierului tău, unul care ia toate deciziile și pune în lumina reflectoarelor analitice, iar celălalt este partea empatică și relatabilă. Când vă concentrați asupra unui aspect, este posibil să nu vă concentrați pe celălalt.

Visarea cu ochii deschiși asigură o mișcare organică, naturală și ciclică între cele două părți opuse ale creierului. Și pornind o parte din ea și pornind și oprind cealaltă pe măsură ce visează și își imaginează.

SPORESTE CREATIVITATEA

Dacă sunteți un visător, este posibil să fiți și mai creativi. În acest sens, există mai multe cazuri în care vedetele, cum ar fi Woody Allen și JK Rowling , recunosc adesea că de multe ori au atins apogeul creativ din cauza priceperii lor visătoare.

În timp ce visezi, te concentrezi pe diferite aspecte ale memoriei tale și îți activează creierul. Și de acolo, colectează mici bucăți de informații pe care altfel ar putea să nu le poată colecta. Unele dintre aceste conexiuni te pot face să mergi într-o călătorie creativă, iar mintea ta poate fi plină de multe idei creative.

FAVORIZEAZĂ EMPATICUL

Așa cum s-ar putea să te gândești la trecut sau să te gândești la viitor, priceperea ta de gândire sau capacitatea ta de a gândi la perspectiva altcuiva sunt unice pentru oameni. O persoană își poate petrece jumătate din orele de veghe visând cu ochii deschiși.

Dacă puteți, de asemenea, petrece ceva timp contemplând ceea ce cealaltă persoană poate gândi sau simți, s-ar putea schimba modul în care interacționați cu oamenii și puteți deschide un nou canal de discuții și comunicare.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE RELAȚIILE INTERUMANE

Cercetările afirmă că visarea cu ochii deschiși te poate face să te apropii de cei dragi. Acesta este un tip social orientat spre abordare, care implică persoane dragi cu care este posibil să aveți legături emoționale.

Deci, dacă visezi mai mult, poți să te simți mai fericit, să simți mai multă dragoste și să te simți mai conectat cu persoana respectivă. Deci, în loc să evitați, puteți obține ceva pozitiv prin visarea cu ochii deschiși.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE MEMORIA DE LUCRU

Memoria de lucru este capacitatea creierului tău de a stoca mai mult și de a reaminti informații chiar și atunci când creierul tău este înnorat de distrageri.

Cercetări recente efectuate la Universitatea din Wisconsin și la Institutul Max Planck pentru Știința Cognitivă și Creieră Umană au descoperit că a existat o mare corelație între memoria de lucru și visarea cu ochii deschiși! Deci, cu cât visezi mai mult, cu atât crește mai mult memoria ta de lucru.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PERFORMANȚA

Un studiu Cornell a dezvăluit beneficii promițătoare ale visării cu ochii deschiși. Deci, atunci când visezi cu ochii deschiși, ai șanse mai mari de a raporta performanțe îmbunătățite. Când visezi cu disperare, există un efect pozitiv, simultan, asupra performanței sarcinii tale. Chiar și studiile demonstrează că lipsa de distragere a atenției când erai copil te face să fii o persoană mai creativă în copilărie sau mai târziu ca adult.

Așadar, nu respingeți visarea cu ochii deschiși ca fiind simple pierderi de concentrare. Acestea pot fi un efect mai pozitiv asupra minții tale decât ți-ai putea acorda credit. Deci, apleacă-te înapoi și începe să-ți visezi drumul spre succes!