CUM SĂ MENȚII O RELAȚIE BUNĂ DE LUCRU CU CLIENȚII TĂI

  • Duminică, 3 Aprilie 2022
  • Diverse

În orice afacere, în special în cazul IMM-urilor (întreprinderi mici si mijlocii), câștigarea și păstrarea clienților dumneavoastră sunt părți vitale pentru a vă menține afacerea în viață. Știm cu toții cât de dificil este să convertiți o audiență să devină clienții noștri fideli. Așa că este natural și important să le păstrăm și să le protejezi.

În caz contrar, vom suferi foarte mult din cauza acestei pierderi și ne va fi greu să facem față din nou. Nu doar pentru că am pierdut unele vânzări, dar reputația noastră ar putea fi în joc în momentul în care clientul a intrat într-un mod de furie. Dacă foștii noștri clienți ne-au lăsat o recenzie proastă, ne va fi imposibil să ne redresăm din lovitură. Clienții noi vor ezita să încheie o înțelegere cu noi.

Cum poți preveni acest scenariu îngrozitor să se întâmple afacerii noastre? Iată câteva sfaturi despre cum să-ți păstrezi clienții mulțumiți pentru a-i menține să-ți patroneze afacerea atâta timp cât poți.

Ori de câte ori un client vă solicită oferte, nu le răspundeți doar despre preț. Trebuie să oferi mai multe informații decât atât. Dacă oferiți un serviciu (cum ar fi dezvoltarea unui site web), furnizați o prezentare pas cu pas a modului în care le veți dezvolta site-ul. Stabiliți repere, oferiți-le viziuni despre cum se vor juca lucrurile cu ele.

Acest plan va face lucrurile mai ușoare și mai convenabile pentru ei. În acest caz, cei mai mulți dintre clienții dvs. au șanse mai mari să ia în considerare oferta dvs. și să beneficieze de serviciile pe care le-ați oferit. Chiar dacă nu au încă un ghid definitiv, oferă-le câteva opțiuni. Pe măsură ce discutați lucruri pe parcurs, ei ar putea să vă ofere specificațiile despre ceea ce doresc să obțină.

FII 100% SINCER

Ca om de afaceri, ne străduim să obținem aprobarea clienților noștri. Cu toate acestea, nu trebuie să fim suficient de disperați până la punctul în care ne păcălim clienții pentru a-i înșela. Mai mult, nu trebuie să-ți subestimezi clienții. Clienții tăi sunt foarte la curent cu afacerea sau compania cu care au de-a face. Ei pot spune chiar cine este fals și nu.

Amintiți-vă că, la fel ca și dvs., clienții dvs. și-au dorit să fie tratați cu respect și cu cea mai mare încredere. Așa că nu le rupe niciodată încrederea doar pentru a-i face să spună da. Fii sincer și spune-le clienților tăi ce servicii le poți oferi în măsura în care poți. Amintiți-vă că onestitatea este încă cea mai bună politică!

FURNIZAȚI-VĂ SERVICIILE SAU REZULTATELE DE PERFORMANȚĂ LA TIMP

Am spus deja din sfatul anterior că onestitatea și încrederea sunt punctele cheie în păstrarea clienților dumneavoastră. Și cum le dovedim clienților noștri că facem tot posibilul și le asigurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o? Este prin fiabilitate. Trebuie să dovediți clientului că sunteți suficient de de încredere și de încredere pentru a livra lucrurile în timp util. Aflați cum să depășiți termenele limită.

Dacă trebuie să livrați un produs, serviciu sau producție a unui anumit produs, asigurați-vă că îl livrați. Și nu vorbim doar despre realizarea la timp, ci și asigurați-vă că oferiți cele mai bune rezultate sau performanțe. De asemenea, calitatea trebuie să fie la egalitate cu cantitatea. La urma urmei, nimeni nu vrea să livreze un produs pe jumătate gătit, nu? Așa că asigurați-vă că îi faceți fericiți și mulțumiți oferindu-le cea mai bună performanță.

Ori de câte ori a fost încheiată o tranzacție, asigurați-vă că cereți un feedback de la client. 

Acest feedback nu vă va face doar să vă construiți reputația online ori de câte ori un client nou va verifica mărturiile clientului dvs. Dar, de asemenea, vă poate ajuta să evaluați cât de bine funcționează compania dvs. Aceasta este o oportunitate pentru tine de a auzi ce simt clienții tăi. 

Dacă au dat niște recenzii negative, nu vă supărați, nu ignorați sau, mai rău, nu le închideți.

De fapt, recenziile negative sunt grozave pentru tine. 

De ce? Pentru că aceasta este oportunitatea ta de a-i dovedi greșit. Rezolvați orice problemă pe care o întâmpină și rezolvați-o. 

Clientul tău va fi mai mult decât încântat să-ți facă o recenzie și să fie mulțumit de serviciile tale, văzând că mergi până la capăt pentru a-și rezolva problema. În afară de asta, aceasta este și oportunitatea ta de a vedea lacunele din compania ta și de a le folosi pentru a-ți îmbunătăți afacerea.