Cum sa iti alegi cabina de dus potrivita

Exista acum in magazine nenumarate modele de  cabine de dus si nu pare complicat sa alegi una dar trebuie luate in calcul cateva aspecte ca sa iti iasa pe deplin proiectul tau si ca sa te poti bucura zi de zi de dusul perfect in  cabina de dus potrivita pentru tine.

Hai sa vedem punct cu punct la ce trebuie sa te uiti pana iti cumperi si montezi o cabina de dus.

*Spatiul disponibil-in general baile noastre nu sunt foarte generoase ca spatiu si din aceasta cauza trebuie sa masori atent ce dimensiune poti monta. Ai grija sa lasi spatiu intre diferitele obiecte sanitare din baie. Nu poti monta o cabina de dus lipita de un vas de wc, o sa te incomodeze sigur.

*Forma cabinei de dus –patrata ,semirotunda ,dreptunghiulara  totul tine de structura pe care o ai in baie .De preferat e sa montezi  o cabina de dus care sa nu te incomodeze din pricina formei ei , de exemplu o cabina patrata te poate incurca si poate ca e mai bine sa montezi o cabina semirotunda care o sa iti ofere putin spatiu de miscare suplimentar in baie.

*Deschiderea usilor –ai grija cum se vor deschide usile , daca ai spatiu poti opta pentru o cabina de dus cu usa batanta care sa se deschida spre exterior . Daca nu ai spatiu, daca baia e relativ mica alege un model cu usi culisante sau cu usi pliabile.

*Tipul de cadita de dus –exista in linii mari trei variante de cadite de dus :Slim –au pana in 5 cm inaltime , cadite de dus standard cu inaltime intre12-17 cm –acestea sunt cele mai uzuale, si cadite de dus inalte care au intre 35-45 cm inaltime.  Oricare din aceste tipuri se poate monta dar aici trebuie sa iei in calcul pe unde se va face evacuarea apei .

*Tipul de sticla . Sa incep cu partea cea mai buna , toate sticlele folosite la cabinele de dus sunt securizate, asta inseamna ca daca accidental o spargi ,sticla o sa se sparga in multe parti mici care nu te vor taia , dar te pot zgaria . Ca si finisaje pentru sticla cea mai folosita varianta este sticla transparenta , urmeaza stica mata in diferinte variante , sticla cu model , sau sticla tip oglinda .  E o decizie ce tine mai mult de gust pentru ce tip de sticla o sa optezi.

*Grosimea sticlei- 4,5, 6 sau 8 mm . Orice grosime de sticla e ok , odata montata o sticla de cabina de dus se sparge doar daca o lovesti cu ceva tare , cum e o sticla de parfum. Recomandam sticla de 6 mm , e suficient de groasa si sigura si ofera si o oarecare lejeritate la montaj. 1 mp de sticla de 6 mm are 20 kg. Ai mai mari sanse sa spargi la montaj o cabina de dus cu sticla groasa si grea decat una mai subtire ce se poate manipula mai usor.

*Intretinere –odata montata si folosita o cabina de dus se intretine destul de simplu. Sticla se va spala cu substante slab corozive, cu siguranta nu vrei sa scoti cromul de pe profile cu o substanta puternic coroziva. Daca ai o cabina cu role sau cu balamale ai grija ca odata la o perioada de timp sa verifici si sa mai strangi suruburile cu care sunt acestea prinse .Acestea se slabesc in timp si pot deteriora prematur unele componente.

*Consulta un specialist-instalator, vanzator dintr-un magazin de specialitate sau poate un prieten cu ceva experienta in amenajari.De multe ori avem tendinta sa ne credem priceputi  in prea multe domenii si e mai lejer sa masori de doua ori decat sa cari o cabina de dus de doua ori.