Cum alegi o canapea confortabila?

Cum alegi o canapea confortabila? Cum alegi o canapea confortabila?

Care sunt elementele cheie care trebuie luate in considerare pentru a lua decizia potrivita? Care dintre ele va fi mai confortabila chiar si cu trecerea anilor? Canapeaua nu este doar piesa vedeta din sufragerie datorita volumului sau, ci pentru ca este una dintre piesele de mobilier pe care le folosim cel mai mult.

Cu siguranta, factorul de confort este unul dintre cele mai importante atunci cand vrem sa alegem o anumita canapea. Nu conteaza cat de frumoasa sau estetica este, daca canapeaua nu este confortabila nu isi va indeplini functia. La urma urmei, canapeaua este spatiul nostru de relaxare. Este locul in care stam si ne bucuram de un moment de liniste si deconectare de la ziua noastra.

De aceea, intrebarea despre ce tip de canapea e cea mai confortabila este, fara indoiala, una dintre cele mai frecvente intrebari atunci cand dorim sa achizitionam o canapea extensibila. Toata lumea vrea sa gaseasca canapele ieftine, de calitate si frumoase, dar si confortabile. Este adevarat ca primul lucru la care ne uitam este stilul canapelei, fie ca este moderna, eleganta, mare sau mica, dar, atunci cand hotaram cu adevarat sa o cumparam, este esential sa ne asezam si sa ne intindem pe ea.

In acest articol vom explica diferitele elemente sau factori la care trebuie sa va uitati pentru a cumpara o canapea de calitate, confortabila si ieftina. 

In acest articol vom explica diferitele elemente sau factori la care trebuie sa va uitati pentru a cumpara o canapea de calitate, confortabila si ieftina. Sunteti gata?

Ce elemente influenteaza confortul unei canapele?

Exista doua elemente de baza care sunt cele ce vor influenta in principal daca o canapea este sau nu confortabila pentru noi. Desigur, senzatiile sunt total subiective si  fiecare persoana prefera un nivel diferit de fermitate. Totusi, la acest lucru ar trebui sa va uitati pentru a determina confortul si gradul de comoditate al unei canapele:

Densitatea spumei scaunului si adancimea canapelei noastre

Acesta trebuie sa aiba cel putin 90 cm. Atunci cand stati pe canapea trebuie sa va asigurati ca pozitia soldurilor nu este mai jos genunchi si ca picioarele raman indoite la un unghi de 90 de grade. 

Materialul din care a fost realizata captuseala din spate si inaltimea spatarelor

In mod normal, inaltimea spatarelor ar trebui sa fie intre 80 si 95 cm. Cand vorbim despre inaltimea spatarelor, masurarea se face de la podea pana la cea mai inalta parte a canapelei. Daca sunteti in cautarea unei canapele confortabile pentru spate, tineti cont de aceste masuratori.

In cadrul acestor doi parametri, trebuie sa tinem cont de adaptarea la gusturile personale ale fiecarui individ. Multi oameni prefera canapele mai moi, in timp ce altii opteaza pentru optiuni mai ferme.

Spuma este un material utilizat pe scara larga in sectorul mobilierului si odihnei. Problema este ca nu toate tipurile de spuma au aceeasi calitate, multe dintre ele pot provoca chiar anumite afectiuni ale spatelui.

O spuma buna ar trebui sa aiba intotdeauna un randament bun. Prin intoarcere, vom intelege efectul care apare atunci cand apasam una dintre aceste piese si revine imediat la starea sa initiala. Acest lucru va insemna ca spuma nu are tendinta de a se deforma, ceea ce evident va indica faptul ca este un material rezistent si ofera un confort mai mare.

Primul lucru de care ar trebui sa fiti lamuriti este ca, in ceea ce priveste confortul, acesta este total subiectiv, deoarece unii oameni gasesc o canapea ferma mai confortabila, iar altii o canapea moale, care pare ca ii imbratiseaza atunci cand stau pe ea. Pentru a clarifica punctul anterior in care am vorbit despre umplere si densitate, va vom oferi cateva sfaturi si va vom explica cum puteti diferentia o spuma buna.

Densitatea unei spume trebuie sa fie intre 30 si 35 de kilograme pe metru cub, deoarece are o rezistenta mai mare, durabilitate si viteza de recuperare. Aceasta spuma este ideala pentru a va asigura ca nu se va deforma. Desi multi oameni prefera mai putina fermitate si opteaza pentru densitati mai putin concentrate, in special aproximativ 25 de kilograme pe metru cub. O densitatea mai mica de atat, nu va va asigura confortul optim.

Un alt punct de luat in considerare este ca spuma de cea mai inalta calitate ar trebui sa se gaseasca intotdeauna in zona spatarului, deoarece tocmai acolo este sustinuta cea mai mare parte a greutatii.

In concluzie, tinand cont de acesti factori, va asigurati ca veti face alegerea potrivita, atat din punct de vedere al confortului, dar si al calitatii si rezistentei.