Cum sa inveti eficient pentru examen

 

Fie ca te pregatesti sa dai unul dintre cele mai importante examene din viata ta, fie ca te pregatesti sa te inscrii la o competitie scolara sau la una pentru un anumit loc de munca, modalitatea de de organizare si metodele pe care le adopti pentru a invata mai eficient sunt foarte importante. Adoptand cele mai eficiente metode in raport cu stilul tau de viata vei putea reusi intr-un mod alert si corespunzator sa asimilezi mai multe notiuni care-ti vor asigura succesul.

Asadar, astazi iti vom oferi cateva sfaturi pentru o invatare eficienta sau pentru a-ti duce proiectele la bun sfarsit cu rezultate garantate.

 

Cum sa te organizezi si sa inveti mai eficient pentru un examen

 

1. NU ultima suta de metri!

Un obicei foarte prost este cel de a amana pe maine sau la o data ulterioara, tot ce ai putea face astazi. Pe ultima suta de metri nu ramane decat sa se acumuleze si mai mult stres sau apar situatii neprevazute care te vor impiedica sa inveti la timp. Deseori primul pas e cel mai greu, iar faptul ca esti mult prea obosit(a) sau ca-ti gasesti alte activitati nu sunt decat o scuza pentru a amana inevitabilul si pentru a-ti ingreuna conditia. Asa ca ia lucrurile din timp si invata putin cate putin.

 

2. Organizeaza-te!

Nu-I nevoie sa inveti totul intr-o zi! De fapt, de multe ori, nici nu-I necesar sa “tocesti” si sa asimilezi cuvant cu cuvant. Poate fi suficient doar sa lecturezi o parte din material o data sau de doua ori pe zi, pentru a asimila informatiile cele mai importante. Poti inclusiv sa-ti faci o carte audio cu subiectele de invatat si sa le asculti atunci cand mergi cu transportul in comun, cand te deplasezi la cumparaturi etc.

 

3. Indeparteaza orice sursa de distractie

Telefonul, laptopul, boxele, castile, prietenii etc. sunt surse extrem de importante atunci cand iti doresti sa inveti. De aceea este foarte important sa le amplasezi la o distanta cat mai mare de tine sau sa-ti definesti o zona speciala de studiu, departe de orice lucru care-ti poate distrage atentia.