8 Motive pentru care se merita sa inveti sa canti la un instrument muzical

Exista atat de multe beneficii pentru care se merita sa inveti sa canti la un instrument muzical: ajuta la cresterea stimei de sine, iti imbunatateste memoria si te ajuta sa iti largesti cercul social.

1. Sa canti la un instrument muzical inseamna sa fii mai inteligentInsusi Einsten a spus la un moment dat ca viata fara muzica este de neconceput. Sunt multe studii care arata o legatura stransa intre formarea muzicala si succesul academic, atat la copii, cat si la adulti. Sa inveti sa canti la un instrument muzical inseamna sa-ti stimulezi creierul, sa-ti imbunatatesti memoria si abilitatile logice abstracte, lucruri esentiale pentru stiinta si matematica.

2. Cantatul la un instrument muzical te ajuta sa scapi de stres si te calmeaza. Muzica are un efect unic asupra emotiilor noastre. S-a dovedit ca reduce ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Psihologul Jane Collingwood este de parere ca muzica clasica lenta este cea mai benefica – scade nivelurile hormonilor de stres.

3. Ai mai multa incredere in fortele tale daca stii sa canti la un instrument. Cantatul in public ii poate ajuta pe copii sa devina mai increzatori in munca lor intr-un context non-academic.

4. Cantatul la un instrument muzical cultiva rabdarea. Specialistii recomanda studierea unui instrument timp de minim 1 an de zile inainte de a vedea imbunatatiri majore in ceea ce priveste increderea in fortele proprii. Atunci te vei putea uita in spate si vei fi bucuros de realizarile tale. Nu exista scurtaturi pentru a invata sa stapanesti un instrument muzical – e nevoie de rabdare.

5. Iti imbunatatesti memoria. Cercetatorii au descoperit ca invatarea unui instrument muzical isi poate pune amprenta pe memoria verbala, rationamentul spatial si abilitatile de literatie. Iti vei folosi ambele emisfere ale creierului, ceea ce iti va imbunatati automat memoria.

6. Devii mai disciplinat si iti gestionezi mai bine timpul. Cu exceptia cazului in care esti un mic geniu, sa inveti sa canti la un instrument nu se intampla peste noapte. Acest lucru necesita timp si efort, organizare si disciplina.

7. Esti mai creativ atunci cand stii sa canti la un instrument muzical. Exercitiul si perfectionarea in redarea diferitelor piese muzicale fac minuni cu puterea creatoare a creierului tau. Automat vei incerca sa-ti pui amprenta pe compozitia muzicala.

8. Sa canti la un instrument muzical este pur si simplu distractiv. Sunt multe beneficii pentru individ din punct de vedere stiintific, dar ce conteaza cel mai mult pentru cel care invata sa cante la un instrument muzical este timpul petrecut intr-un mod placut. Daca unele hobby-uri ca privitul la tv sau explorarea retelelor de socializare sunt pasive, cantatul la un instrument muzical angajeaza si stimuleaza creierul activ.

Automat te vei simti fericit!