Cum să economisiți în perioadele de inflație

Termenul „inflație” se referă la rata la care moneda scade sau crește. O modalitate simplă de a înțelege inflația este să descrii creșterea treptată a prețurilor sau scăderea lentă a puterii de cumpărare a monedei tale în timp. Inflațiile vă pot eroda drastic puterea de cumpărare într-o perioadă scurtă. Aceste fluctuații ale prețurilor apar în linii mari în multe sectoare sau industrii, cum ar fi industria auto și industria energetică. 

În timp ce pierderea valorii bancnotelor dvs. poate fi frustrantă, economiștii consideră inflația ca un semn al unei economii sănătoase și prospere. Acest lucru se datorează faptului că inflația îi obligă pe oameni să cheltuiască sau să investească o sumă mică din economiile lor, mai degrabă decât să le îndese pe toate într-un borcan de prăjituri sau în perna ta. Cu toate acestea, odată ce inflația se răspândește în întreaga economie, așteptarea unei inflații ulterioare devine o preocupare primordială în conștiința consumatorilor și a întreprinderilor. 

De obicei, inflația apare ca urmare a creșterii costurilor de producție sau a cererii de produse sau servicii. În SUA, principalele măsuri ale inflației sunt Indicele prețurilor de consum, Indicele prețurilor pentru cheltuielile de consum personal, Indicele prețurilor de producător și Rezerva Federală pentru a monitoriza inflația și a ajusta politica monetară în consecință. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să economisiți bani în astfel de perioade: 

Diversifică-ți investițiile

Vă puteți menține puterea de cumpărare pe o perioadă mai lungă prin determinarea activelor potrivite pentru investiția dvs. Înainte de a investi, ar trebui să luați în considerare câțiva factori importanți, cum ar fi cheltuielile cu veniturile, să analizați riscul, orizontul de timp și toleranța la daune.

Vă puteți proteja prin înscrierea la Treasury Inflation-Protected Securities sau TIPS. Principiul TIPS este măsurat de Indicele prețurilor de consum și crește odată cu inflația și rata dobânzii plătite, dar scade odată cu deflația. Cu toate acestea, atunci când obligațiunile dvs. TIPS ajung la scadență, vi se plătește un principal ajustat pe o perioadă lungă. 

Adăugarea de SFATURI în conturile dvs. vă poate ajuta să vă echilibrați venitul fix sau portofoliul care este indexat la inflație. TIPS sunt susținute de guvernul federal al SUA, asigurându-vă o investiție sigură și o modalitate eficientă de diversificare a investițiilor. 

Evaluarea cheltuielilor lunare și a bugetului estimat este o modalitate eficientă de a economisi bani și de a reduce cheltuielile de numerar. Puteți, de asemenea, să vă refinanțați împrumuturile și să consolidați datoriile pentru o rată mai mică și, în schimb, să folosiți acești bani pentru a investi în voi. Urmăriți fluxul de numerar monitorizându-vă veniturile, cheltuielile și economiile. 

Criptomonedă 

Criptomoneda poate fi definită ca o monedă digitală sau virtuală stocată în portofelele digitale și nu necesită verificare bancară pentru tranzacție. Este monitorizat și organizat de o rețea peer-to-peer numită blockchain, iar tracțiunile sunt înregistrate într-un registru public. Bitcoin este un tip de criptomonedă care vă poate proteja împotriva inflației, deoarece oferă provizii limitate. Cu toate acestea, este o provocare să încorporezi bitcoins, ether, litecoins sau monero în portofoliul tău divers. 

Investi 

Piața de valori tinde să învingă inflația cu rata de rentabilitate; cu toate acestea, creșterea banilor dumneavoastră ar fi mai lentă în perioadele de deflație sau inflație. Consilierii financiari sugerează să investești în sectoare sau industrii care urmăresc mișcarea economiei, cum ar fi sectorul energiei sau al apei, deoarece stocurile acestor sectoare cresc în valoare în funcție de economie. De asemenea, puteți investi în imobiliare, deoarece valoarea proprietății crește semnificativ în perioadele de inflație mai mare.