Cum să comercializezi cu succes o marcă după pandemia Covid-19

  • Luni, 15 Martie 2021
  • Internet
  • Publicat de
Cum să comercializezi cu succes o marcă după pandemia Covid-19 Cum să comercializezi cu succes o marcă după pandemia Covid-19

În martie, peste un milion de locuri de muncă romanesti au dispărut, depășind cu mult jumătatea de milioane de economiști care au prezis. A atrage o populație să cheltuiască bani în timpul sau după o pandemie este o sarcină provocatoare.

Cum relansați sau resuscitați în mod eficient un brand atunci când majoritatea clientelei dvs. au fost șomeri și / sau trăiesc din ajutorul guvernului?

Publicitate după o criză internațională

În urma oricărui război, dezastru natural sau pandemie, regulile publicității se schimbă invariabil. Obiceiurile de cheltuieli și fluxul de capital devin semnificativ diferite. Tacticile tradiționale de publicitate sunt aruncate și pot fi considerate irelevante. Consumatorii vor fi fie rupți, fie se vor teme să nu se rupă. O mentalitate larg răspândită de conservare și precauție va înlocui atitudinile de inovare și cheltuieli libere. Având în vedere acest lucru, este imperativ să aveți o strategie solidă pentru a vă revigora și revigora afacerea, după Covid.

Tacticile publicitare de evitat Dacă campania dvs. publicitară este surdă, ignorând anxietățile și luptele unei societăți traumatizate, se pot dezvolta resentimente profunde și de lungă durată față de marca dvs. BMW a fost recent jefuit pentru un tweet al companiei banalizând natura dezastruoasă a pandemiei. Nimeni nu vrea să se simtă patronat sau constrâns să cumpere o mașină de lux atunci când bunicii lor pier în case de îngrijire pe termen lung.

McDonalds din Brazilia a luat o decizie de a separa sigla arcurilor de aur într-o presupusă încercare de a promova distanțarea socială. Totuși, nu a ieșit bine, criticii acuzând corporația de avaritate și de obținere de profituri în mijlocul unei crize globale. Tacticile publicitare pentru a începe afacerea dvs. Atunci când restricțiile de distanțare socială sunt ridicate, oamenii vor rămâne temători de cumpărăturile tradiționale de cărămidă și mortar, unde se adună mulțimile.

Companiile ar trebui să ia în considerare oferirea de produse online cu transport gratuit. Carduri cadou care pot fi folosite acum sau în viitor. Fără îndoială, utilizarea oricărui tip de strategie digitală va fi mai ieftină și va reprezenta un risc financiar mai mic pentru o companie. Așteptați-vă consumatorii să fie mai degrabă atenți la fiabilitate și siguranță decât la inovație și noutate.

Și aceasta este direcția spre care ar trebui să se orienteze publicitatea dvs. Liniile directoare suplimentare privind marketingul inteligent, post-Covid Nu fi surd, deoarece clienții tăi se confruntă cu probleme emoționale și financiare. Rețineți imaginile pe care le prezentați. Fii perceput ca fiind empatic, simpatic și conștient de comunitate în anunțurile tale. Creați anunțuri care oferă informații valoroase, chiar dacă informațiile nu sunt direct legate de produsul dvs.

Modul în care o companie își tratează angajații în timpul și după pandemie va afecta succesul (sau eșecul) mărcii de zeci de ani – subliniați și furnizați dovezi că compania dvs. a fost la bord cu această filozofie de advocacy a angajaților. Nu fiți „grabby”, căutând în mod deschis să profitați de pe urma crizei. Consumatorii pricepuți vor vedea prin asta. Sugerează modul în care produsele tale pot atenua suferința. Fii umil și contrit, nimănui nu îi place aroganța sau grandiozitatea în timpul sau după o criză internațională.

Eliminați orice din campaniile dvs. publicitare care poate fi interpretat ca insensibil. Nimic nu durează pentru totdeauna, chiar și COVID Va veni sfârșitul COVID-19. După doi ani și 50 până la 100 de milioane de decese, chiar și pandemia din 1918 și-a urmat cursul. Măsuri de distanțare socială, noi medicamente antivirale și, în cele din urmă – un vaccin – toate aceste măsuri vor conduce inevitabil la navă. Întrebarea este, când se va încheia Covid, afacerea dvs. va fi gata să înceapă?