3 Greseli de evitat in alegerea numelui de domeniu

  • Vineri, 21 Februarie 2020
  • Internet
  • Publicat de
3 Greseli de evitat in alegerea  numelui de domeniu 3 Greseli de evitat in alegerea numelui de domeniu

Daca ai luat decizia de a lansa o afacere pe Internet, trebuie sa stii ca acest lucru reprezinta un pas urias pe care l-ai facut dar si un act de curaj avand in vedere faptul ca mediul online este la ora actuala mai competitiv ca niciodata. Pentru a exista insa pe Internet si pentru a putea vorbi despre succes, este necesar ca mai intai sa discutam despre importanta pe care o au serviciile web (inregistrare domenii, gazduire web etc) in ceea ce priveste existenta si buna evolutie a unei afaceri pe Internet. Pentru a fi accesibil pentru utilizatori, unui site web trebuie sa ii atribuim un nume de domeniu sau altfel spus, o adresa web. Intr-o prima instanta lucrurile pot parea simple pentru ca in fond, fiecare dintre noi avem conturata in linii mari o idee despre numele de domeniu pe care ni-l dorim pentru viitoarea afacere.

Alegerea unui nume de domeniu potrivit insa este in realitate un lucru care necesita foarte multa inspiratie si rabdare avand in vedere ca in momentul actual exista cateva miliarde de site-uri pe ceea ce noi numim Internet. Un nume de domeniu ales in mod corespunzator iti poate creste semnificativ traficul organic de pe site, mai ales daca te vei focusa foarte mult pentru a gasi servicii de promovare eficiente. Pentru ca lucrurile nu sunt intotdeauna atat de usoare precum am fi tentati sa credem, iata care sunt 3 dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac majoritatea administratorilor web atunci cand sunt pusi in situatia de a alege un nume de domeniu potrivit pentru afacerea proprie.

Nume de domeniu prea lung.

Din dorinta de a se diferentia cat ma imult de concurenta sau din alte motive subiective, foarte multi webmasteri opteaza pentru un nume de domeniu mult prea lung, aspect ce complica mult memorarea si scrierea adresei web de catre utilizatori. Asadar, evita cu orice pret alegerea unui nume de domeniu foarte lung, oricat de potrivit ar parea acesta pentru tine.

Alegerea unor nume de domenii prea complicate.

Chiar daca acest lucru poate parea un lucru nesemnificativ in opinia multora, cert este faptul ca o adresa web care are in componenta sa combinatii dintre litere, simboluri si cifre, cu certitudine este departe de a o putea numi o adresa web simpla. Daca nu vrei sa te focusezi pe branding foarte mult, poti alege un nume de domeniu bazat pe un cuvant cheie, care poate oferi utilizatorilor o idee despre produsele sau serviciile pe care le comercializezi.

Asocierea numelor de domeniu cu cele ale unor companii recunoscute.

Pentru a putea vorbi despre succes pe termen lung, este foarte important ca un site sa creasca in mod natural, ca traficul organic de pe acesta sa vina in mod natural. Incercarea de a-ti asocia numele de domeniu cu cel al unor companii deja de succes este un lucru total neindicat, care poate avea repercusiuni destul de neplacute. Asadar, recomandarea este aceea de a incerca sa gasesti un nume de domeniu cat mai original pentru afacerea ta.