Cum sa ai succes cu intalnirile online, conform stiintei

  • Vineri, 23 Octombrie 2020
  • Diverse

Oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la datingul online pentru a gasi parteneri. Cu toate acestea, in ciuda popularitatii dating-ului online, majoritatea oamenilor nu l-au incercat niciodata. Acest lucru se datoreaza partial faptului ca exista inca unele stigmatizari legate de dating-ul online, dar este si pentru ca simpla idee, pare a fi coplesitoare pentru multi. De exemplu, cum creati un profil eficient? Acest pas in sine poate fi foarte intimidant, deoarece o multime de oameni sunt ingrijorati de a spune sau posta lucruri „gresite” si asta le diminueaza sansele.

 

Din fericire, exista cateva sfaturi rezultate din cercetarari care pot contribui la atenuarea acestor temeri si preocupari.

 

Intr-o lucrare recenta publicata in revista „Evidence-Based Medicine”, cercetatorii au revizuit in mod exhaustiv literatura stiintifica (86 de studii in total) care abordeaza ceea ce oamenii pot face pentru a-si imbunatati experientele de dating online.

 

Cum sa ai succes cu intalnirile online, conform stiintei

Iata cateva aspecte importante in ceea ce priveste crearea unui profil de succes:

 

· Incepeti prin selectarea unui nume de profil bun. Cercetarile sugereaza ca este mai bine sa mergeti pe ceva care suna dragut si jucaus, spre deosebire de ceva care are implicatii negative sau sugereaza sentimente de inferioritate. Numele de profil care incepe cu o litera mai aproape de inceputul alfabetului, ar putea avea un avantaj, de asemenea, deoarece va aparea mai aproape de partea de sus a rezultatelor cautarii.

 

· Cand incarcati fotografia de profil, incercati sa alegeti o imagine in care aveti un zambet veritabil (nu fortat) si o usoara inclinare a capului (ambele caracteristici au fost legate de primele impresii pozitive din cercetarile anterioare). Daca incarcati o fotografie de grup oriunde in profilul dvs., alegeti una in care sunteti in mijloc si persoanele din jurul dvs. se simt bine.

 

· Nu toate site-urile web si aplicatiile au nevoie de titluri de profil, dar daca cel pe care il utilizati, da, faceti acest lucru! Textul ar trebui sa fie foarte simplu si usor de citit, deoarece titlurile mai usor de inteles sunt mai predispuse sa atraga atentia oamenilor si tind sa sporeasca asemanarea.

 

· In sectiunea de descriere, includeti o combinatie de informatii despre cine sunteti si despre ce cautati. Cercetarile sugereaza ca raportul optim in descrierea dvs. este de aproximativ 70% informatii personale si 30% ceea ce doriti sa vedeti intr-un partener.

 

· Tipul de informatii pe care sa-l subliniati in profil este cel care va face sa fiti placuti si relativi. Asta inseamna ca, probabil, doriti sa va concentrati mai mult pe lucruri precum tipurile de activitati de care va bucurati, mai degraba sa accentuati realizarie dvs.

 

· Demonstrarea faptului ca aveti un simt al umorului poate ajuta – la urma urmei, umorul este una dintre trasaturile pe care atat barbatii, cat si femeile le considera cel mai de dorit la un partener. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca ar trebui sa spuneti pur si simplu in descrierea dvs. ceva de genul, „sunt hilar”, pentru ca nu ofera deloc dovezi reale ca sunteti amuzant. Scrierea profilului dvs. intr-un mod plin de umor va va ajuta sa fiti mult mai convingator.