Cum sa aflati cine va suna cu numar ascuns

Truecaller este aplicatia perfecta pentru a identifica originea apelurilor cu numar necunoscut. Este gratuit si disponibil pe iOS si Android.

Exista companii care aleg intotdeauna cel mai inoportun timp pentru a-si face apelurile. Este cunoscut ca spam telefonic, care consta in bombardarea utilizatorilor cu apeluri de la un numar necunoscut. Obiectivul este, de obicei, acela de a atrage clienti, desi deranjul in cele mai nepotrivite momente nu pare a fi cea mai buna strategie de marketing.

In multe ocazii nu exista alta posibilitate decat sa raspundeti la telefon. Poate asteptati un apel important si nu-l puteti rata. Cand aveti indoieli, ajungeti sa raspundeti la un apel cu un numar necunoscut, avand obligatia de a face fata unor reclame care pretind ca va vand un produs.

Cum sa aflati cine va suna cu numar ascuns cu Truecaller

Truecaller este o aplicatie care identifica apelurile cu un numar ascuns. Va spune cine va suna si de unde.

Primul pas este sa-l descarcati. Daca aveti un telefon Android, o puteti face din Google Play. Daca utilizati un iPhone, acesta este disponibil in App Store. In ambele platforme este gratuit, desi aplicatia are o versiune platita cu caracteristici premium.

Cum functioneaza Truecaller

In cazul aplicatiei Android, cand introduceti pentru prima data ecranul initial de incarcare si apasati butonul Start, veti vedea mai multe notificari in care aplicatia solicita permisiuni pentru a consulta apelurile, calendarul si SMS-urile si trebuie sa acordati „Permiteti” tuturor astfel incat sa functioneze corect. Trebuie doar sa faceti acest lucru prima data cand utilizati aplicatia, deci cand o deschideti din nou, nu va mai deranjeaza din nou cu permisiunile.

Dupa acordarea permisiunilor, veti continua navigarea in configuratia initiala a aplicatiei. Cel de-al doilea pas este sa acordati numarul dvs. de telefon. Alegeti in caseta de sus tara dvs. pentru a seta prefixul national si introduceti mai jos numarul dvs. de telefon si apasati „Continuati”. Aplicatia va fi incarcata in cateva secunde in timp ce efectuati un apel de verificare, iar atunci cand o veti face, va merge automat la urmatorul ecran.

Acum, in cateva capturi de ecran, aplicatia va explica un pic cum functioneaza si va va cere sa inlocuiti comenzile rapide pentru a efectua apeluri cu TrueCaller. Apasati pe „Urmatorul” pana cand ati citit toate informatiile si ati terminat procesul de configurare initiala. Nu este necesar sa utilizati aplicatia TrueCaller pentru a trimite apeluri sau pentru a gestiona SMS-uri, deci este de ajuns sa o utilizati.

De acum incolo, de fiecare data cand cineva care nu se afla in agenda dvs. va suna, Truecaller va identifica cine este persoana. Acest lucru functioneaza atat pentru numere ascunse, cat si pentru numere private si pentru apeluri deschise de la alte companii care nu stiti cine sunt. Datele acestor numere sunt obtinute de TrueCaller de la milioane de utilizatori.

Evaluarile bune obtinute de Truecaller in ambele magazine de aplicatii ii sustin reputatia ca un identificator al apelurilor necunoscute. Acesta poate fi instrumentul perfect impotriva apelurilor spam.