Cum promoveaza medicii un stil de viata sanatos

Medicii știu de prima mână cum mai mulți oameni se luptă cu probleme legate de sănătate din cauza alegerilor necorespunzătoare ale stilului de viață. O astfel de problemă este obezitatea și, în ultimii 20 de ani, a crescut vertiginos până la proporții alarmante.

Este destul de șocant că o treime din populația SUA este considerată supraponderală, adică aproximativ 35% din fiecare american. Fiind expus riscului mai multor boli legate de obezitate, importanța medicilor în promovarea unui stil de viață sănătos nu poate fi exagerată.

Cunoștințele comune, împreună cu dovezile testate și dovedite, au arătat că obiceiurile sănătoase – reducerea stresului, alimentația echilibrată și exercițiile fizice – previn creșterea în greutate, promovează pierderea în greutate și îmbunătățesc sănătatea generală.

Există mai multe bariere care îi împiedică pe medici să discute cu pacienții despre alegerile lor de viață. Pentru majoritatea oamenilor, greutatea este un subiect foarte sensibil și pot fi reticenți să vorbească despre asta. Este atât de rău că unii medici nu sunt încrezători să-și implice pacienții pe acest subiect, dar trebuie făcut.

Iată câteva sfaturi pentru medici pentru a ajuta pacienții să promoveze un stil de viață sănătos:

Evaluați pacienții: este important să stabiliți un dialog despre greutatea unui pacient, altfel nu puteți începe să vorbiți despre obiceiuri sănătoase. Începeți prin a calcula IMC. Spuneți pacientului ce înseamnă.

Nu arăta să judece: Spune ceva scurt și simplu. Asigurați-vă că vă transmite îngrijorarea cu privire la greutatea lor, colesterolul sau zahărul din sânge (indiferent de problemă). Fii real, dar arătați plin de compasiune, fiți direct, dar nu părăsiți ca judecători.

Îndrumați-vă pacienții către dieteticieni: în calitate de medic, educați-vă despre nutriție și despre cum poate fi transmisă, astfel încât pacienții să o înțeleagă și să o aplice. Construiți relații cu alți dieteticieni și trimiteți pacienții la ei.

Fiți un model bun: pacienții sunt susceptibili să vă urmeze sfatul ca medic atunci când vă văd că practicați comportamente sănătoase. În discuții, trageți exemple din propria experiență.