Cum poti economisi bani pe factura de energie

Cum poti economisi bani pe factura de energie Cum poti economisi bani pe factura de energie

Puteti economisi bani pe facturile de incalzire si de racire prin simpla resetare a termostatului atunci cand dormiti sau sunteti departe de casa. Puteti face acest lucru automat fara a sacrifica confortul prin instalarea unui sistem de reglare automata sau a unui termostat programabil.

Folosind un termostat programabil, puteti ajusta timpii in care activati incalzirea sau aerul conditionat conform unui program prestabilit. Termostatele programabile pot stoca si repeta mai multe setari zilnice (sase sau mai multe setari de temperatura pe zi) pe care le puteti suprascrie manual fara a afecta restul programului zilnic sau saptamanal.

Functionarea termostatului

Puteti economisi pana la 10% pe an pentru incalzire si racire prin simpla folosire a termostatului. Puteti economisi cu usurinta energie in timpul iernii prin setarea termostatului la 20 ° C in timp ce sunteti treaz si stabilindu-l la o temperatura mai scazuta in timp ce dormiti sau nu sunteti acasa.

In timpul verii, puteti urmari aceeasi strategie cu aerul conditionat, mentinand casa mai calda decat in mod normal atunci cand va aflati departe si setand termostatul la 26 ° C numai cand sunteti acasa si aveti nevoie de racire. Setati termostatul la o temperatura cat mai confortabila. Cu cat diferenta dintre temperatura interioara si cea exterioara este mai mica, cu atat va fi mai mica factura.

Desi termostatele pot fi reglate manual, termostatele programabile vor evita orice disconfort prin revenirea temperaturilor la normal inainte de a va trezi sau a va intoarce acasa.

Cu cat temperatura interioara este mai mica, cu atat este mai mica pierderea de caldura. Deci, cu cat locuinta va ramane la o temperatura mai scazuta, cu atat veti economisi mai multa energie, deoarece casa dvs. a pierdut mai putina energie decat ar fi facut la temperatura mai ridicata. Acelasi concept este valabil si pentru cresterea temperaturii setate in timpul verii – o temperatura interioara mai ridicata va incetini fluxul de caldura in casa, economisind energie pe aerul conditionat.