Cum fac băncile bani

  • Duminică, 18 Septembrie 2022
  • Finanțe

Există șanse mari să vă întrebați cum sunt câștigați banii pe care îi folosiți. Chiar dacă este evident că tipografiile guvernamentale SUA imprimă banii, procesul nu este atât de ușor pe cât ai putea crede.

De obicei, Monetăria face bani în funcție de cerere. De exemplu, unitățile din Washington, DC, Fort Worth și Texas pot folosi aproximativ 18 tone de cerneală pentru a imprima bani în valoare de 750 de milioane de dolari într-o singură zi. Mai mult, majoritatea bancnotelor noi înlocuiesc bancnotele vechi care sunt în circulație.

Banii tipăriți reprezintă doar un mic procent din banii globali. Banii care nu sunt tipăriți sunt infuzați în economie de către guvernul federal. Iată cum se fac banii.

Numerar virtual

Nu toți banii sunt tipăriți sau tangibili. Pentru ca economia să funcționeze, indivizii trebuie să depună bani în băncile lor. Banca este responsabilă pentru crearea de bani prin procesul de creditare.

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu banii tăi când îi depui la o bancă? De obicei, banca deduce 10% din suma totală pe care o depui și o ține în rezervă. Banca folosește apoi suma rămasă pentru a emite împrumuturi și pentru a câștiga mai mulți bani.

Cu toate acestea, debitorii trebuie să ramburseze împrumuturile în termenul specificat pentru ca procesul de creditare să fie eficient. Drept urmare, băncile vor continua să creeze bani. Puteți depune banii la bănci de investiții sau bănci comerciale. Acesta din urmă este ideal pentru marile corporații și grupuri.

Problema la crearea banilor

Deoarece băncile se bazează pe procesul de creditare pentru a crea bani, băncile comerciale și de investiții au aprobat împrumuturi pentru persoanele fizice care doresc să investească în sectorul locuințelor. Oamenii erau încrezători că prețurile locuințelor vor continua să crească. Chiar și băncile de investiții au prezis aceeași tendință.

Din păcate, prețurile locuințelor nu au funcționat conform așteptărilor. În schimb, prețurile au început să scadă. Drept urmare, pentru majoritatea oamenilor care împrumutaseră bani le era greu să-și ramburseze împrumuturile. Băncile de investiții au trebuit să depună declarația de faliment sau să se bazeze pe guvernul federal pentru ajutor. Ceea ce a urmat este că băncile care nu au fost afectate au devenit reticente atunci când au împrumutat bani. Problema cu utilizarea procesului de creditare pentru a crea bani este că oamenii pot împrumuta bani și nu reușesc să ramburseze. În consecință, băncile nu vor acorda împrumuturi, ceea ce poate afecta negativ economia.

Care sunt soluțiile posibile?

La un moment dat, oamenii pot eșua să ramburseze împrumuturile, ceea ce poate avea un impact negativ asupra economiei. Din fericire, Rezerva Federală și banca centrală pot face modificări pentru a afecta procesul de creare a banilor. De exemplu, Rezerva Federală poate dicta câți bani pot deține băncile în rezervele lor pentru a reduce sau a crește suma împrumutului. De asemenea, poate încuraja băncile să cumpere și să vândă titluri de trezorerie pentru a obține același rezultat. Rezerva Federală poate achiziționa obligațiuni de trezorerie pentru a-și reduce ratele dobânzilor.

Alternativ, guvernele și investitorii străini pot achiziționa obligațiuni de trezorerie americane. Mai simplu spus, guvernul va împrumuta bani de la investitori și alte țări. Este evident cum se fac banii. Banii nu trebuie tipăriți. Cu toate acestea, este important de menționat că crearea de bani prin procesul de creditare poate reduce valoarea dolarului american.