O modalitate ușoară de a economisi

Economisirea de bani poate fi adesea ca și cum ai urca un munte. Se poate simți ca un sacrificiu nesfârșit care necesită disciplină și concentrare. Se pare că nu trebuie să fie atât de greu. Un economisitor cu experiență și-a împărtășit secretul suprem și suntem bucuroși să-l transmitem mai departe. „Concentrați-vă pe cei cinci” este o metodă ușoară de a economisi bani care necesită doar puțină disciplină.

Ideea este simplă. Când cheltuiești bani, primești adesea bani. Dacă ți se dă vreodată un 5, salvează-l. Pune-l deoparte undeva să nu-l cheltuiești. Orele suplimentare, acele 5 se vor ridica la o sumă considerabilă și veți fi descoperit că ați economisit bani fără să vă dați seama .

Mama spunea mereu: „Ai grijă de bănuți și lirele se vor iubi după sine” . În zilele noastre, economisirea banilor nu se va întoarce prea mult. Cu toate acestea, dacă ai grijă de cei 5, poți fi sigur că cei 100 se vor îngriji singuri. În curând vei avea o mulțime de bani pentru a-ți crește economiile sau pentru a te răsfăța cu ceva drăguț.

Este foarte ușor să începi. Cel mai important lucru de făcut este să nu mai cheltuiți atât de mulți bani digital . Scoate oricât de mulți bani plănuiești să cheltuiești într-o săptămână și lasă-ți cardul deoparte. Apoi, ori de câte ori primiți o bancnotă de 5 în schimbare, ascundeți-o undeva în partea de jos a genții. Lăsați acele 5 bancnote să se strângă și de fiecare dată când economisiți 1000 le puteți pune în contul de economii sau le puteți investi în ceva cu un randament mai mare. 

Prin eliminarea celor 5 din cheltuielile dvs., veți descoperi că vă impulsionați să cumpărați mai puțin. Cât de des ați trecut pe lângă un mic deliciu sau un articol de care nu aveați nevoie și v-ați gândit că sunt doar 4 dolari. Dacă eliminați cei 5 din sistemul dvs. de cheltuieli, nu aveți bani mici de aruncat pe obiecte inutile. Încearcă-l astăzi și vezi cum îți poate schimba comportamentul de cheltuieli.