Cum optimizam la maximum spatiul intr-o bucatarie mica

Atunci cand metrii patrati sunt limitati, trebuie sa ne folosim inventivitatea, sa cautam inspiratie si sa gasim solutii care sa ne permita sa optimizam spatiul. In acest articol, va vom arata cateva alternative pentru a profita de fiecare colt al bucatariei.

Intr-o bucatarie mica, provocarea consta in realizarea unui mediu confortabil, practic si functional in cativa metri patrati, care trebuie sa fie facut la maxim.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa ne concentram in principal pe doua premise: pe de o parte trebuie sa lucram foarte bine spatiul in toata dimensiunea sa; iar pe de alta parte, sa alegem mobilier, echipament si accesorii super functionale, care presupun lipsa spatiului cu tehnologie, design si creativitate.

Avem intotdeauna nevoie de locuri pentru a lasa totul bine stocat si disponibil pentru utilizare in orice moment. Pentru a face acest lucru, daca este posibil, incercati sa utilizati fiecare colt la maximum si nu lasati nici un loc din bucatarie fara a-l utiliza.

Spatii de depozitare

Indiferent cat de mici sunt, in fiecare colt, pot fi plasate ustensile, servetele sau tavi pe care nu folositi in fiecare zi, dar de care cu siguranta veti avea nevoie intr-o zi, cum ar fi tavile de sticla ale cuptorului.

Pe de alta parte, trebuie sa va ganditi unde sa localizati produsele alimentare perisabile. Cei mai multi vor merge cu siguranta la frigider, dar fructele, ouale, legumele si fructele pot fi tinute afara. Prin urmare, o alta posibilitate este de a avea un mobilier mic ca o camara si care se potriveste cu restul mobilierului.

Puteti opta pentru cosuri de rachita sau cutii care sunt expuse si devin o solutie chiar decorativa.

Cutitele si alte unelte mai mici pot fi depozitate in sertare, in timp ce vasele si articolele din sticla pot fi expuse la vedere pe rafturi fara usi sau cu usi din sticla.

Cele mai mici aparate, cum ar fi mixerele sau prajitorul de paine, pot fi ascunse in dulapuri sau, daca sunt dragute, pe blat, intr-un colt special amenajat pentru acesta.

In cele din urma, articolele de curatare trebuie pastrate separat si ascunse, deoarece nu au o valoare estetica si, datorita vaporilor chimici care ar putea fi eliberati, ar putea fi daunatoare in apropierea hranei. Cel mai comun loc este sub chiuveta pentru spalarea veselei