Cum imi aleg lentilele de contact

Cum imi aleg lentilele de contact Cum imi aleg lentilele de contact

Macar o data in viata ai fost tentata sa-ti schimbi culoarea ochilorLentilele de contact iti permit sa metamorfozezi banalul iris maro intr-un albastru azur sau un albastru spalacit intr-un verde smarald sau un violet pasional. Este pacat sa nu profiti de acest mic artificiu estetic. Fii Informat iti spune tot ce trebuie sa stii despre lentilele de contact:

Ce culoare sa-mi aleg

Inainte de a te aventura in magazinele de optica trebuie sa stii ca ai la dispozitie mai multe tipuri de lentile de contact. Exista trei mari categorii:

Lentilele de contact naturale nu schimba foarte mult culoarea naturala a irisului ci doar ii ofera mai multa luminozitate. Acest efect optic se optine prin noua profunzime pe care o capata conturul irisiului.

Sunt ideale pentru ochii deschisi la culoare. Chiar daca efectul lor este mai discret, schimbarea nu va trece neobservata.

Lentilele de contact opace sunt minunate pentru irisul inchis la culoare si pentru o schimbare radicala a culorii. Sunt alegerea perfecta pentru ochii caprui.

Lentilele de contact fantezie, ochi de pisica, violet, sau galbene fac deliciul unei petreceri de Haloween.

Lentilele de contact si machiajul

Daca ai ales sa porti lentile de contact asta nu inseamna ca nu te poti bucura de placerea machiajului. Trebuie sa respecti insa anumite reguli de igiena.

Lentilele de contact colorate se supun acelorasi reguli ca si lentilele cu dioptrii. Daca nu esti obisnuita sa porti lentile, la primele purtari indeparteaza lentilele de contact dupa cateva ore, pentru a evita iritarea corneei.

Este de la sine inteles ca, inainte de aplicarea lentilelor de contact, mainile se spala cu rigurozitate. Daca se intampla ca lentila de contact sa-ti scape, o poti dezinfecta cu solutia in care se pastreaza lentilele.

Nu este cazul sa faci economie de solutie pentru lentile de contact. Spala-le bine in podul palmei cu solutie, inainte de a le reaplica.

Mai intai iti aplici lentile de contact apoi incepi machiajul.Te demachiezi dupa ce ti-a indepartat lentilele de contact.

Cand esti purtatoare de lentile de contact trebuie sa stii ca ochii sunt mult mai expusi. Prin urmare, trebuie sa alegi cu grija produsele de machiaj pe care le folosesti. Nu trebuie sa fie mai vechi de trei luni.

De asemenea, ar fi bine sa eviti folosirea creionului dermatograf pe interiorul pleoapei.

De unde se pot cumpara lentile de contact

Poti achizitiona lentilele de contact fie din magazinele de optica fie din magazinele de on line. Daca iti doresti lentile colorate combinate cu dioptrii, de obicei trebuie sa faci comanda, intrucat magazinele de optica nu pastreaza in stoc, acest tip combinat de lentile.