Conceptii gresite pe care oameni le au despre terapie

Conceptii gresite pe care oameni le au despre terapie Conceptii gresite pe care oameni le au despre terapie

Căutarea terapiei pentru probleme de sănătate mintală vine adesea cu un stigmat social care deseori îi poate descuraja pe oameni să primească ajutor chiar și atunci când au într-adevăr nevoie de el. Oamenii au tendința de a-i caracteriza pe cei care caută terapie ca „nu sunt normali” sau „nu sunt apți” pentru a fi un membru care contribuie la societate. Desigur, unii vor simpatiza și chiar vor încerca să-i ajute pe cei care suferă de probleme mentale sau emoționale, dar vor exista întotdeauna cei cărora nu le pasă cu adevărat de bunăstarea altora, sunt doar curioși să știe de ce cineva este în terapie .

Unele persoane apropiate de dvs., cum ar fi familia și prietenii, se pot simți implicați în starea dumneavoastră și pot încerca să vă ajute în orice mod posibil. Dacă vreodată veți găsi nevoie de ajutor psihiatric profesional, fiți foarte atenți cu cine vă înconjurați. Unii oameni vin cu propriile lor presupuneri despre starea ta mentală și pot specula anumite lucruri despre tine care ar putea să nu fie adevărate. Iată câteva dintre punctele de vedere stereotipe pe care oamenii le au adesea despre tine odată ce au aflat că urmezi o terapie.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii aleg să nu caute ajutor profesional este că de obicei costă prea mulți bani. Asigurările nu răspund întotdeauna acestor tipuri de servicii de sănătate, așa că va trebui să acoperiți această cheltuială din buzunar. Majoritatea oamenilor nu își pot permite terapia și trebuie să economisească pentru a putea primi ajutor. Alții pur și simplu nu primesc deloc ajutor.

Există momente în care cheltuielile s-ar putea să nu fie atât de practice, dar majoritatea psihologilor spun că acest lucru trebuie să fie ceva în care oamenii investesc. Sănătatea mintală a tuturor contează și de obicei este partea pe care oamenii o ignoră cel mai mult. Acesta este principalul motiv pentru care alții vor presupune cel mai probabil că aveți o mulțime de bani de rezervă, deoarece ați decis să căutați ajutor profesional.

În afară de faptul că poate fi cu adevărat scump, trebuie să găsiți întotdeauna suficient timp în fiecare săptămână pentru a vă vizita psiholog. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să petreceți câteva ore cu medicul dumneavoastră, astfel încât să vă poată înțelege cu adevărat pe dvs. și problemele dvs., precum și pentru a afla cum trebuie să facă acest tip de abordare pentru a vă putea ajuta.

Unii oameni își vizitează psihologul numai atunci când se confruntă cu o anumită problemă sau cu un obstacol, dar există și alții care sunt în contact permanent cu ei chiar și prin apeluri sau mesaje text, astfel încât ajutorul să fie întotdeauna la îndemână. Este un fapt că este nevoie de timp pentru a se vindeca, așa că, având timp liber pentru a face față problemelor dvs. de sănătate mintală, oamenii vor crede cu siguranță că este posibil să nu fiți atât de ocupat.

Există oameni cărora li se va face milă de tine, dar în același timp te vor critica atunci când află despre problemele tale de sănătate mintală, totuși, există și oameni care îți vor admira forța pentru că încearcă de fapt să te ajute. Nu mulți oameni cred că căutarea unui ajutor profesional va fi cheia problemelor lor care implică sănătatea lor mentală, motiv pentru care unii oameni vă pot găsi suficient de curajoși pentru a găsi curajul de a vorbi cu cineva.

A avea curaj înseamnă, de asemenea, că ai o minte deschisă, pentru că te deschizi către un străin complet și le arăți partea cea mai vulnerabilă. Arăți curaj să-i lași să te ajute să faci față luptelor tale chiar și atunci când ți-e frică să vorbești despre ele. Curajul este ceva care lipsește majorității oamenilor, motiv pentru care văd că primiți ajutor i-ar putea inspira pe cei care se luptă și cu sănătatea lor mintală. A avea curaj și minte deschisă poate fi doar primul pas, dar este unul atât de mare, deoarece nu toată lumea se poate gândi să o facă

Nu în ultimul rând, dar cu siguranță nu în ultimul rând, oamenii cred că, de obicei, căutând ajutor profesional, înseamnă că vă permiteți să fiți vulnerabili. Chiar dacă atât de mulți oameni se confruntă zilnic cu lupte de sănătate mintală, nu toată lumea vrea să recunoască că are nevoie de ajutor, așa că faptul că vrei să te ajute este cu siguranță ceva demn de admirație.

Oamenii pot fi puțin judecați în special față de cei care caută ajutor profesional. Unii cred că sunteți atât de slabi încât nu vă puteți rezolva propriile probleme sau că doar reacționați excesiv. Știind când ai nevoie de ajutor este o trăsătură unică, dar foarte specială. A fi conștient de situația ta și a face ceva pentru a te face mai bun trebuie să fie una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.