Cum este cu adevărat să lucrezi pentru o companie aeriană

  • Miercuri, 9 Noiembrie 2022
  • Diverse

Iubește sau urăște, călătoriile cu avionul sunt o parte obișnuită din viața oamenilor. Uneori există distanțe prea mari pe care o mașină nu te poate duce. Și însoțitorii de bord sunt cei care trebuie să ajute toți pasagerii de pe zborurile lor. Și nu este chiar atât de simplu o slujbă pe cât ai putea crede. Iată câteva secrete despre joburile de însoțitor de bord despre care companiile aeriene nu prea vorbesc.

Ori de câte ori te-ai urcat într-un avion, probabil ai observat că însoțitorii de bord te întâmpină întotdeauna cu mâinile strânse la spate. Nu numai că poziția îi face să pară mai profesioniști, dar există și un alt motiv. De fapt, fac o numărătoare a personalului cu degetele. Ar arăta puțin ciudat dacă ar număra oamenii pe degete cu oameni la vedere.

A adormi într-un avion este foarte comun, uneori ai nevoie doar de niște Z-uri în plus. Cu toate acestea, echipajul de zbor trebuie să rămână mereu vigilent, având grijă de pasagerii lor. Deși, la zborurile mai lungi, echipajul de zbor va avea în continuare propriile pauze. Avioanele mai mari au de fapt compartimente de dormit în care personalul lor să poată lua un pui de somn. Camerele de dormit sunt în mod normal construite deasupra sau sub bucătăria în care stau pasagerii.

Însoțitorii de zbor să facă o pauză pare normal, dar ce rămâne cu piloții? Ei bine, pentru a fi corect pentru piloți, sunt într-adevăr necesari pentru decolări, aterizări și situații de urgență. În restul timpului, se pot relaxa. Au propriile lor dormitoare și în avion.

Știați că echipajele de zbor au coduri secrete pentru a comunica între ele. Ei trebuie să informeze echipajul ce se întâmplă fără a anunța pasagerii. Uneori pur și simplu nu vor să-i sperie. Un exemplu este „ding” pe care l-ați putea auzi la începutul și la sfârșitul unui zbor. S-au făcut pentru a le spune membrilor echipajului că cele mai periculoase etape ale zborului, decolare și aterizare, s-au încheiat.

Vorbind despre acele coduri secrete, în cazul în care există o amenințare pe un avion, mai ales dacă este peste ocean, există șanse mari să nu știi niciodată despre asta. Însoțitorii de bord vor să păstreze pacea pe câmpie și asta ar fi greu de făcut cu o grămadă de pasageri speriați și zbuciumați. Acestea sunt doar amenințări până la urmă. Există șanse mari să nu meargă nimic greșit pe durata zborului.