Cum ar trebui sa-ti alegi fotograful pentru nunta?

fotograf nunta fotograf nunta

Daca ati inceput sa va organizati nunta, cu siguranta sunteti si in cautarea unui fotograf profestionat. Fotografiile voastre ar trebui sa fie o relatare frumoasa si fara intrerupere a celei mai importante zi din viata voastra. Acestea va vor ajuta sa retraiti chiar si dupa ani aceste momente speciale. 

Speram ca prin sfaturile noastre, veti gasi cu usurinta un fotograf nunta cu adevarat profesionist.

1. Calitatea

Calitatea portofoliului unui fotograf ar trebui sa fie primul lucru care va atrage atentia. Un fotograf bun ar trebui sa poata oferi clientilor o varietate de stiluri, capturarea personalitatilor mirilor. Fii clar pe ce stil iti doresti fotografiile si asigura-te ca fotograful poate oferi acest lucru in portofoliul lui.

Fiti constienti de faptul ca fotografii au diferite tehnici de editare. Daca o imagine este puternic editata, atunci exista sanse ca aceasta sa fie o tema comuna in cadrul portofoliului de fotografie si este, de obicei, o incercare de a incerca sa acopere o calitate slaba.

Mai presus de toate, stilul imaginilor ar trebui sa spuna ceva despre tine atat ca un cuplu. Indiferent daca sunteti in cautarea unei fotografii relaxate si informale sau doriti sa mergeti pentru un stil mai aventuros si contemporan, asigurati-va ca va informati corect despre ceea ce ofera.

2. Personalitate

Ca viitori miri, trebuie sa puteti sa-i acordati incredetea voastra fotografului vostru de nunta. Pentru a obtine cele mai bune fotografii si o evidenta reala a celei mai importante zile din viata voastra, este imperativ sa va simti confortabili si relaxati in prezenta lui.

Primele impresii sunt esentiale si, daca simtiti instantaneu o legatura, atunci sunteti pe drumul cel bun.Daca va simtiti incomod in jurul fotografului vostru pentru orice motiv, atunci acest lucru va deveni foarte evident in fotografiile de nunta.

Asigurati-va ca va intalniti cu fotograful vostru de cateva ori inainte de a confirma rezervarea.

3. Raportul calitate-pret

Acest lucru poate fi de multe ori un factor decisiv pentru o multime de cupluri si, desi este un element vital, nu ar trebui sa fie baza pentru decizia voastra. Preturile mari nu garanteaza intotdeauna cea mai inalta calitate, dar, de asemenea, preturile rezonabile nu prezinta intotdeauna o calitate scazuta.

Un fotograf ar trebui sa fie deschis asupra structurilor de preturi si, la randul vostru, ar trebui sa fiti clari asupra bugetului. Nici unul dintre voi nu vreti sa pierdeti vreun moment, astfel incat un dialog clar de la inceput va rezolva acest lucru. 

Fotograful vostru ar trebui sa ofere o varietate de pachete pentru a se potrivi tuturor si ar trebui sa fie intotdeauna flexibil cu preturile si ceea ce este inclus in fiecare pachet. 

Fotograful tau furnizeaza un serviciu si fiecare cuplu va avea asteptari si cerinte diferite, astfel incat trebuie sa te asiguri ca fotograful tau poate personaliza un pachet care sa se potriveasca nevoilor tale.

4. Experienta

Experienta unui fotograf are un rol important in organizarea zilei celei mari. Suntem siguri ca multi fotografi vor fi de acord ca au jucat de multe ori rolul de coordonator, fotograf, maestru al ceremoniilor si animator pentru copii.

Folosirea fotografiilor este doar o mica parte din a fi un fotograf de nunta si fara experienta necesara si abilitatea de a presta sub presiune constanta, momentele importante pot fi usor de ratat.