Cum ai putea solicita promovarea la locul de munca

Toată lumea își dorește o carieră prosperă, cu mult loc pentru dezvoltarea profesională și învățare.

Cu toate acestea, o funcție bine plătită, dar stagnantă, poate deveni în curând plictisitoare și s-ar putea să vă pierdeți interesul. La urma urmei, viața are nevoie de provocări pentru a sparge monotonia.

Dacă doriți o promoție, mai jos sunt răspunsuri la cele mai frecvente întrebări care vă pot veni în minte. Doar pentru că vremurile sunt dificile  nu înseamnă că ar fi imposibil. Testați-vă norocul cu soluțiile încercate și testate pe care le-am oferit.

Solicitarea unei promoții vă poate oferi adesea atacuri de panică. Acesta este motivul pentru care mulți oameni își petrec jumătate din viață ținându-se scump de propria lor funcție și nu caută niciodată mai mult. Teama de respingere alimentează această anxietate. Înainte ca cineva să ceară chiar și o promoție, ei sunt urmăriți de îndoielile dacă conducătorul lor respinge imediat promovarea. Este important să ne amintim că, chiar dacă solicitarea dvs. de promovare este respinsă, este posibil să primiți feedback esențial pentru a vă ghida pe îmbunătățirea dvs. pentru a vă face viabil pentru poziția respectivă. Nimeni nu va ține resentiment împotriva ta pentru că ai obiective mai înalte.

Puteți fi un singur angajat într-o firmă care angajează mii de alții și poate fi condus de un supraveghetor care trece cu vederea alte cincizeci de subordonați. Prin urmare, sunteți unul din cei o mie de angajați ai unei firme și, printre mii, sunteți unul dintre cei cincizeci de subordonați ai supervizorului dumneavoastră direct. Concurența este dură. Astfel, înainte de a solicita o promoție, asigurați-vă că vă distingeți cu performanța în echipă.

Faceți un efort deliberat pentru a construi o legătură cu supraveghetorul dvs. sau persoana responsabilă de realizarea promoțiilor, de exemplu, cu cineva din consiliul de resurse umane. De asemenea, ai putea să-ți onorezi supraveghetorul anunțându-l ca mentor și oferindu-te sub aripa lor, astfel încât succesul tău să fie direct legat de expertiza sa ca mentor și ghid. În acest fel, supraveghetorul dvs. va avea un interes personal în a vă face să urcați scara.

Dacă strângeți curajul să cereți o promoție, există întotdeauna probabilitatea de a fi respins. Dacă, în scenariul nefavorabil, sunteți respins, căutați un motiv de la supraveghetorul dvs. Există șansa ca aceștia să dorească să obțineți abilități suplimentare pentru a vă face credibili pentru poziția superioară. Apoi, trebuie să vă închideți și să vă investiți în îmbunătățirea dvs.

Cu toate acestea, dacă credeți că nu există loc pentru promovare în firma actuală, este timpul să vă schimbați locul de muncă și să căutați o firmă care să vă răsplătească munca grea și să ofere oportunități ample pentru dezvoltarea personală.