Cum iti convingi seful sa iti ofere un program de munca mai flexibil

  • Vineri, 29 Octombrie 2021
  • Diverse

V-ați săturat să lucrați între orele 9:00 și 17:00 în fiecare zi? Doriți să experimentați confortul de a lucra în confortul casei dvs.? Doriți să scăpați de dificultățile de navetă în timpul orelor de vârf? Poate doriți să începeți să solicitați un aranjament de lucru flexibil.

De fapt, 70% din milenii de astăzi consideră că, prin aranjamentul flexibil de lucru, și-au crescut productivitatea la locul de muncă. Dar este posibil să aranjați un acord de lucru flexibil cu șeful dvs.? Iată ce au de spus experții.

NOUA TENDINȚĂ DE LUCRU

În Regatul Unit, angajații sunt îndreptățiți să solicite acorduri de lucru flexibile dacă au prestat muncă continuă pentru același angajator în ultimele 26 de săptămâni. Chiar în acest an, guvernul Marii Britanii a înființat un grup de lucru la începutul anului 2018 pentru a evalua eficacitatea dreptului de a solicita regulamente de lucru flexibile . Dacă se consideră eficiente, în 2019 vor fi puse în aplicare alte orientări, planuri și recomandări.

Primul ministru al Marii Britanii, Theresa Gray , a atras atenția angajatorilor de a oferi angajaților lor un program de lucru flexibil încă din prima zi, ca parte a efortului țării de a reduce plata salariilor de gen. Această nouă reglementare atrage o reacție mixtă între companii și angajați. 

De exemplu, unele companii au găsit birouri de partajare și stații de lucru își fac angajații mai productivi. De asemenea, au observat cum angajații lor păreau mai fericiți când au mai mult timp și libertate pentru a avea un echilibru mai bun între viață și muncă.

Cu toate acestea, unele companii sunt încă reticente în a se abate de la programul tradițional de lucru la birou, deoarece consideră că le-ar putea afecta vânzările și vor cheltui mai mulți bani, timp și investiții. Poate dura ceva timp pentru a convinge managerii mai în vârstă să ofere angajaților lor un aranjament de lucru flexibil și să profite de beneficiile acestuia.

Având în vedere acest lucru, mentorii de carieră vă recomandă să luați în considerare aceste lucruri mai întâi înainte de a solicita un aranjament de lucru flexibil.

Înainte de a solicita o politică de lucru flexibilă, trebuie să stabiliți dacă compania dvs. oferă sau nu una. Dacă aveți manualul sau liniile directoare ale companiei, trebuie să îl citiți cu atenție pentru a înțelege procesul înainte de a vă întâlni cu managerul.

Potrivit lui Leyla Okhai, fondatorul Diverse Minds, politica va contura intervalele de timp ale politicilor de lucru ale companiei dumneavoastră. Dacă nu există nicio politică, trebuie să învățați și să înțelegeți cultura companiei dvs. pentru a determina dacă sunt deschise flexibilității. Este posibil ca alți manageri să fie mai înțelegători cu privire la solicitarea dvs., în timp ce alții nu.

La fel ca atunci când depuneți o concediu, este important să vă prezentați propunerea în care compania nu se află în exploatare maximă. Trebuie să determinați când managerul sau șeful dvs. vor avea cel mai mult nevoie de dvs.

Există întâlniri, sarcini și proiecte specifice care au loc în câteva săptămâni sau luni? Termene limită specifice și evenimente importante ale companiei pe care nu le puteți rata? Luați în considerare acestea și marcați-le mai întâi în calendarul dvs. De exemplu, este posibil ca managerul dvs. să nu vă aprobe propunerea în timpul sezonului de sărbători. Așa că încercați să vă propuneți în timp ce operațiunea dvs. de afaceri se află la un nivel scăzut.

ARĂTAȚI CĂ SUNTEȚI FLEXIBIL LA MUNCĂ PREA

Întrucât solicitați un aranjament de lucru flexibil, antrenorul principal al Balance Collective, Clara Wilcox, spune că ar trebui să le arătați și angajatorilor dvs. că sunteți flexibil la locul de muncă. Deci, pe cât posibil, încercați să lucrați din greu pentru a deveni un angajat mai bun.

Trimiteți-vă lucrările la timp înainte de termen, fiți productivi, nu ezitați să acordați ajutor colegilor dvs. de muncă. Dacă managerul dvs. solicită o oră suplimentară din când în când, luați una atâta timp cât vă permite programul. Când angajatorul dvs. vede cât sunteți muncitor, este posibil ca angajatorul dvs. să vă acorde aceeași favoare.