Cum sa te intorci in forza la locul de munca dupa concediu maternal?

Cum sa te intorci in forza la locul de munca dupa concediu maternal? Cum sa te intorci in forza la locul de munca dupa concediu maternal?

Părinții care stau acasă își pierd încrederea și se simt mai puțin competitivi atunci când decid să-și reia cariera întreruptă. Ei simt că nu ar fi întâmpinați cu căldură în lumea profesională, ceea ce îi face să se simtă nesiguri. Cu toate acestea, aceasta este presupunerea greșită.

Tani Frana, antrenorul de carieră la FlexJobs , afirmă că nu este nevoie să ascunzi faptul că ai stat acasă o vreme pentru că erau ocupați cu părinții copilului tău. Nu ar fi nimic în neregulă dacă ai prefera să dai îngrijire personală decât să te străduiești să avansezi în carieră. În schimb, el sugerează menționarea statutului dvs. ca „Pauză intenționată în carieră” în CV. Adăugați un punct la CV-ul dvs. astfel:

„Am fost într-o pauză de carieră planificată pentru a servi pentru creșterea copilului cu normă întreagă. Acum, încântat cu nerăbdare să caut un loc de muncă.

Acest lucru arată alegerea dvs. de a face o pauză în carieră și devotamentul dvs. de a reveni în lumea corporativă.

REORGANIZAȚI CV-UL

Primul pas pe care trebuie să îl faceți înainte de a aplica pentru un loc de muncă este să vă actualizați CV-ul. Enumerați-vă noile abilități și realizări. Nu este necesar să menționăm doar experiența profesională. De fapt, îți poți extinde CV-ul declarând toate noile abilități și expertiză pe care trebuie să le descoperi în timp ce îți îngrijeai copilul acasă. Poate fi gătit, tastat, freelancing sau o experiență de marketing pe social media.

ADĂUGAȚI NOI ABILITĂȚI PROFESIONALE

De obicei, atunci când stau acasă, părinții fie își câștigă existența făcând o muncă la distanță, cu jumătate de normă, afaceri de acasă sau muncă voluntară. Aceasta poate fi clasificată ca experiență profesională. Cu toate acestea, nu le exagerați pentru a face CV-ul dvs. să arate lucios.

CREAȚI UN SITE DE PORTOFOLIU PERSONAL

Creați un site web gratuit pentru a evidenția munca și probele anterioare și dovezi relevante ale educației și experienței dvs. de lucru. Întrucât întreaga lume devine rapid digitală, acest site web vă ajută să lăsați o impresie bună asupra angajatorului și să atrageți atenția asupra talentului și capacităților dvs.

CREAȚI UN CONT PE LINKEDIN

A rămâne în legătură cu lumea externă prin intermediul rețelelor sociale este o modalitate de a ieși din mii de persoane. Vă ajută să vă conectați cu profesioniști în afaceri care sunt în căutarea angajaților. Nu numai acest lucru, dar veți deveni parte a rețelei internaționale de mentori și profesioniști îndrumători care vă sugerează cursuri și certificări care vă pot ajuta să vă ridicați ștacheta în timp ce stați acasă.

ACTUALIZAȚI-VĂ ABILITĂȚILE

Căutătorii de locuri de muncă sunt de obicei stresați de teama că abilitățile lor s-au ruginit rămânând acasă atât de mult. Frana sugerează că ar trebui să investească această spargere în învățarea unei noi abilități sau urmarea unui curs scurt.

Sau dacă aveți un copil de vârstă școlară care participă la sesiuni online, atunci aveți deja șansa de a învăța utilizarea diferitelor programe software precum Zoom, Word și Google Meet etc., pe care le puteți menționa în CV-ul dvs.