Coreea de Sud a testat 140.000 de persoane pentru coronavirus

Asta ar putea explica de ce rata mortalității sale este cu doar 0,6% - mult mai mică decât în ​​China sau SUA.

Coreea de Sud a testat peste 140.000 de persoane pentru noul coronavirus și a confirmat peste 6.000 de cazuri. Rata sa de fatalitate este în jur de 0,6%

Acest lucru sugerează că, așa cum au prezis mulți experți în sănătate, rata mortalității virusului pare să scadă odată cu raportarea mai multor cazuri

Acest lucru se datorează faptului că testarea mai răspândită duce la includerea cazurilor mai ușoare în număr.

SUA, în schimb, a testat aproximativ 1.500 de oameni . Țara are 221 de cazuri confirmate și 12 decese, ceea ce sugerează o rată a decesului de 5%.

Capacitatea de testare a SUA a fost limitată.

 

SUA și Coreea de Sud au anunțat primele cazuri de coronavirus în aceeași zi: 20 ianuarie. Peste șase săptămâni mai târziu, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au testat aproximativ 1.500 de persoane pentru virus. Între timp, Coreea de Sud a testat aproximativ 140.000.

Națiunea este capabilă să efectueze până la 10.000 de teste pe zi și a construit clinici de testare prin teste care pot detecta cazuri de coronavirus în doar 10 minute. Oficialii spun că clinicile pot reduce timpul de testare cu o treime.

Acest răspuns rapid a permis Coreei de Sud să detecteze peste 6.000 de pacienți cu coronavirus, aproximativ 35 dintre aceștia decedând. Aceasta înseamnă că rata de deces din țară - numărul deceselor din numărul total de infecții - este de aproximativ 0,6%. 

Organizația Mondială a Sănătății a estimat marți că rata mortalității globale pentru coronavirus este de aproximativ 3,4%. Unii experți în sănătate prezic că această rată va scădea odată cu creșterea numărului de cazuri. Coreea de Sud oferă până acum dovezi solide pentru această predicție.

Testarea pe scară largă ar putea însemna o rată de deces mai mică, deoarece majoritatea cazurilor de coronavirus - în jur de 80% - sunt considerate ușoare. Dar cazurile semnalate mai întâi sunt adesea cele cu cele mai severe simptome, deoarece acei oameni merg la spital. 

Pe de altă parte, cazurile mai ușoare ar putea fi numărate sau înregistrate ulterior.

Dacă într-adevăr descoperim că există cu mult mai multe cazuri care sunt raportate de fapt, iar unul dintre motivele principale pentru aceasta este că nu detectăm doar cazuri asimptomatice sau ușoare sau moderat simptomatice care nu ajung să solicite asistență medicală, atunci estimările noastre pentru rata de fatalitate a cazului vor scădea probabil ", a declarat Lauren Ancel Meyers, un epidemiolog la Universitatea din Texas din Austin, pentru Business Insider.

Cazurile ușoare, a adăugat ea, „s-ar putea să nu o facă pe radarul agențiilor de sănătate publică”.

În SUA, persoanele fără simptome severe nu au fost testate din cauza disponibilității limitate, ceea ce poate explica de ce rata de deces a națiunii până în prezent este mare: mai mult de 5% . 

Aceasta este mai mare decât rata de deces în China - aproape 4% - unde a început focarul.

Multe cazuri ușoare ar putea fi nedetectate

Cercetările timpurii au demonstrat că persoanele sub 40 de ani au doar un risc de 0,2% de a muri de virus . Majoritatea cazurilor severe se numără printre pacienții vârstnici sau cei cu probleme de sănătate preexistente.