Copilul de la 1 la 3 ani este deja fascinat de televizor

fata televizorului fata televizorului

Copilul dumneavoastra a inteles deja cum functioneaza telecomanda televizorului, inainte de a invata cum sa faca forme de nisip... este un copil al timpului sau!Dar care este impactul pe care il are televiziunea asupra copiilor de-abia iesiti din leagan?

Bebelusul dumneavoastra este fascinat de televizor

Imediat ce reuseste sa stea in fundulet, el distinge culorile, si ii place mobilitatea imaginii. Il intereseaza mai ales publicitatea, cu filmele sale scurte, dar atentia sa vizuala va creste considerabil intre 1 an si 2 ani.

Nu il obisnuiti sa stea cu televizorul deschis.

Remarcati ca nu am spus in fata televizorului, ci cu televizorul: cu zgomotul sau de fond, chiar daca copilul nu se afia in fata televizorului, acesta il face sa capete obiceiuri rele. El impiedica creierul sa-si urmeze liberul curs al gandirii. Copilul care traieste in permanenta intr-o ambianta televizuala - in timpul zilei cat sta cu dadaca, iar seara cat sta acasa- nu va mai putea sta fara ca televizorul sa fie deschis atunci cand, mai tarziu, va trebui sa-si faca lectiile. Puterea sa de concentrare va avea de suferit din aceasta cauza.

Dadacele vor trebui, asadar, sa-si faca o obligatie din a nu lasa televizorul deschis toata ziva atunci cand au sarcina de a ingriji un copil. Iar parintii nu ar trebui sa deschida televizorul decat atunci cand urmaresc stirile. Dupa aceea, cand copilul a adormit, ei vor fl liberi sa-si petreaca timpul dupa bunul plac.

Daca ingrijitoarea copilului sau bunicii nu pot sta fara sa se uite la televizor in prezenta copilului dumneavoastra, cereti-le sa se limiteze la 2 ore pe zi: creierul unui copil sanatos are mecanisme de aparare care ii permit sa se apere impotriva stimulilor agresivi, daca acesta nu este supus influentei lor un timp prea indelungat.

Totusi, il veti invata in curand sa utilizeze televizorul in mod inteligent.