Cum rezolvi conflictele din dragoste?

Cum rezolvi conflictele din dragoste? Cum rezolvi conflictele din dragoste?

Certurile sunt o parte din relatia fiecarui cuplu, indiferent cat de mult se iubesc sau se respecta reciproc cei doi. Cu totii avem opinii diferite sau altercatii din cand in cand. Este dificil sa te dezveti de modelele neplacute de rezolvare a conflictelor, deoarece acestea sunt intr-o masura destul de mare o parte din noi si nici macar nu suntem constienti de lucrul asta. Vulping.ro iti spune cum sa rezolvi conflictele in dragoste pentru o relatie frumoasa si armonioasa.

Destul de des o cearta este doar o scuza pentru a ne comporta copilareste si irational. Tacerea incapatanata sau loviturile inapoi, precum si insistentele ca noi avem dreptate sunt cele mai comune si in acelasi timp cele mai ineficiente modele pe care le adoptam atunci cand lucrurile nu merg in felul nostru. Dupa ce invatam cum sa rezolvam conflictele cu succes, ele sunt mai putin stresante. 

Tacerea este de aur

Proverbele exista de foarte mult timp si cel mai adesea au un sambure de adevar in ele, dar nu in orice situatie. Uneori ai nevoie sa privesti situatia dintr-o perspectiva diferita. Cand ne lovim de un zid, ne invelim intr-o tacere care poate dura zile. In acest fel, punem dragostea si devotamentul partenerului nostru la test. Daca raspunde, atunci ii pasa, daca ignora tacerea, simtim ca iubirea lor este discutabila.

Pastrand tacerea, vrem sa aratam cat de ranite suntem si cerem toata atentia partenerului. Adevarul este insa ca tacerea creeaza o ruptura si mai profunda intre voi. Prin ignorarea partenerului si refuzandu-i atentia, facem rau nu doar partenerului, ci si relatiei. O conversatie cinstita este o alternativa mult mai buna pentru rezolvarea conflictelor decat o tacere bolborosita. Este adevarat ca uneori ne doare atat de mult incat tacerea este tot ce simtim ca putem face. Dar nu ar trebui sa iti faci un obicei din asta si sa ii permiti sa devina un mod normal de comunicare, ori sa il folosesti ca un mijloc de a obtine ceea ce vrei.

Ochi pentru ochi

Cand suntem ranite, primul nostru impuls este sa ripostam. Furia noastra poate fi uneori constructiva si putem chiar reusi sa reduce furia partenerului. Dar, de cele mai multe ori, conflictul, cearta, pune gaz pe foc. Gandeste-te de cate ori ai reusit sa rezolvi un conflict in felul acesta si de cate ori ai esuat. Din nou avem o situatie in care fiecare partener incearca sa traga vagonul intr-o directie diferita si nu este pregatit sa cedeze. De obicei, acest lucru inseamna ca ambii pierd in cele din urma. Sa fii sincer este de o mie de ori mai bine decat sa aruncati unul in altul cu acuzatii si reprosuri. Vorbeste, in schimb, despre motivele pentru care esti furioasa si ranita, dar asteapta pana cand amandoi respirati profund si reusiti sa va calmati putin.