Atatea feluri de a o spune: a face dragoste

Vorbesti despre atatea lucruri cu prietenele tale insa nu folosesti obligatoriu aceleasi cuvinte.

Iti oferim un mic abecedar ca sa te ajutam sa decodifici vocabularul sexual.

Cum ii spui?

A se cupla: indica limita animalica. Ne imaginam imediat un cuplu de rinoceri. „Acuplarea” nu pune in valoare specificul uman, ci mai degraba pe cel animalic. Tot astfel putem spune si a”cupla”.

A avea (o femeie):un cuvant comun, obisnuit, care poate insemna in acelasi timp „a poseda niste calitati minunate”; „are niste maini de aur” si „a poseda o femeie”; „a avut”! Atentie cum folositi acest verb: contextul este edificator.

A se ciocani, a se cotai:te duce cu gandul la o scula muncitoreasca: ciocanul sau chiar… barosul. Extrem de vulgar, ca si cel de al doilea, care te duce cu gandul mai degraba Ia ograda de pasari din batatura lui tanti Vasilica. Evitati-le pe cat posibil!

A se culca cu cineva:extrem de folosit, la fel cum ai spune „a iesi cu cineva”. Ramane, oricum, un eufemism frumos, cad te poti culca cu cineva si fara sa fad dragoste, nu? Aici, insa, atentie, simpla prepozitie schimba contextul: s-a culcat cu Andrei, s-a culcat langa Andrei, pe el sau sub el, cel mai greu iucru pe Lime este sa alegi. Si, totusi, ramane expresia cel mai des folosita.

A se da in bard:fara idoiala, o reminiscenta din copilarie. Da impresie de balans, leganare, dedramatizand actul.

A o face:”Hai s-o facem, hai s-o facem”, iata un verb care a trecut in limbajul curent sau poate de aid a alunecat pe terenul conotatlilor sexuale: „poti s-o fad cu cineva” dar „poti sa faci orice” in general, de exemplu „prajitura asta buna, to ai facut-o?

A face dragoste: modul cel mai limpede de a o spune, adica a spune lucrurilor pe nume. De ce sa te tot invarti in jurul cozii? In acelasi timp este cam ciudat sa folosesti verbul „a face” in atatea alte imprejurari: „a face cumparaturile; a face curat”..

A i-o pune, a poseda:bine ati venit in Macholand. Va vorbeste un Macho. Pentru el sexualitatea este supunerea femeii Ia dorinta barbatului. Mai exact, aid avem un mascul vanos si o femela. „I-a pus-o”a posedat o!” este cam dur, nu i asa? Insa, cinstit, tine foloseste astazi cel de al doilea verb? „A posedat o azi noapte!” Mai ales ca a alunecat in sfera celor haituiti de varcolaci. E posedat! Nu va sfatuim sa le folositi.

A se incotarci:pisicile se incotarcesc. Un termen nu prea elegant, de folosit doar cu prietenele cele mai intime. Si chiar destul de vulgar.

A se reproduce:asemanator cu a se cupla insa acest verb ne duce cu gandul la finalitatea prima a actului sexual: reproducerea. Cine iti mai foloseste? In nici un caz nu cei care vor sa-si povesteasca o aventura de o noapte.

A se trage:destul de folosit, mai ales de catre tined. Oricine isi da seama pe loc ca este vorba despre o penetratie si nici decum despre… o palma

A atinge norii: o expresie feminina, nu o veti auzi in gura barbatilor. In plus, foarte literara. Stewardesele chiar pot atinge norii acolo sus, in cer. Noi ceilalti, ii atingem aici pe pamant. Este a stare de constiinta. Inseamna a to iubi insa foarte poetic, foarte romantic. Folositi-o cu cineva care vorbeste aceeasi limba cu dumneavoastra.