Cilantro sau Coriandru? Care este diferența

  • Duminică, 17 Octombrie 2021
  • Diverse

 

La fel ca muștarul, ca zborul și exact ca și cum ai primi sfaturi de la soacra ta - ori îl iubești sau îl urăști. Poate nu ultima - zgâriați asta. Cu toate acestea, este adevărat pentru coriandru și coriandru. Indiferent cât de mult ai încerca să-i „dobândești” gustul, dacă urăști, vei continua să-l urăști. Dar de ce este asta? Care este diferența dintre coriandru și coriandru? De asemenea, de ce ar trebui să-l mănânc? Doamne, atâtea întrebări! Să ne scufundăm chiar înăuntru.

Cilantro sau coriandru?

Cea mai importantă întrebare ar trebui abordată mai întâi, iar răspunsul la aceasta s-ar putea să vă surprindă. Care este diferența dintre coriandru și coriandru? Dragi prieteni, NIMIC! Sunt exact același lucru, pur și simplu numind două nume diferite. Gândiți-vă la asta ca Superman și Clark Kent, minus partea despre posibilitatea de a salva lumea sau de a arde gloanțe cu o privire concentrată. Cilantro este de fapt cuvântul spaniol pentru coriandru, ceea ce are sens de ce americanii folosesc acest nume, deoarece au primit aceste ierburi verzi de la mexicani. Britanicii și coloniile lor norocoase ajung să-l numească „coriandru”. Minunat, așa că suntem cu o singură întrebare.

Iubește-l sau urăște-l

Este o relație de ură-ură sau iubire-iubire pentru toată lumea când vine vorba de acest tip verde. Indiferent cât de mult ai încerca, starea relației tale va rămâne aceeași atunci când ai de-a face cu coriandru / coriandru. Nu sunteți defect, nu vă faceți griji, știința o susține. Probabil că există destui oameni în lume care îl iubesc suficient pentru a-i echilibra pe cei care îl urăsc până la capăt. Cercetările științifice au dovedit că coriandrul / coriandrul conține anumite substanțe chimice la care reacționăm fără să ne decidem. Alegerea nu este a noastră; este în întregime ereditară - așa că dați vina pe părinți, băieți.

Este sănătos în verde

Cilantro are la fel de multe beneficii pentru sănătate pe cât are frunze ... sau ceva de genul acesta. Vom obține 5 beneficii pe care le puteți profita de la această plantă versatilă:

Reduce anxietatea și îmbunătățește somnul - Un pic de verde te poate relaxa, pare deloc surprinzător?

Scade nivelul zahărului din sânge - Raiul știe că toți mâncăm prea mult zahăr în aceste zile, așa că un eliminator natural de zahăr nu ar fi cel mai rău lucru.

Previne ITU - Indiferent dacă sunt dureroase sau de-a dreptul deranjante, infecțiile urinare nu sunt niciodată binevenite. Cilantro acționează ca un bouncer împotriva acestor infecții.

Combate iritațiile pielii - Cilantro își împachetează propria versiune de antihistaminic, astfel încât urticari, alergii sau iritații de bază ale pielii se confruntă cu un adversar redutabil.

Protejează inima - Ce este mai important decât inima ta? Coriandrul știe și se asigură că corpurile străine sunt ținute la distanță.

Gătiți cu coriandru

Coriandrul, care este exact același lucru cu coriandrul (vă amintiți?), Este excelent pentru gătit. Această plantă este versatilă, ceea ce înseamnă că o puteți folosi pentru atât de multe feluri de mâncare. Unii oameni ar putea să-i placă într-o salată, în timp ce alții o preferă presărată peste pui proaspăt la grătar. Și, desigur, există oameni ca mine care ar avea totul, cu excepția cerealelor, poate. Dacă nu sunteți prea încântați să-l mâncați, încercați să-l utilizați ca o atingere destul de decorativă pentru unul dintre felurile dvs. de mâncare.

Pătrunjel Sau Cilantro

Acum că am clarificat diferența dintre coriandru și coriandru (descoperind că nu există nicio diferență), putem trece la una dintre cele mai mari provocări cu plante - care este diferența dintre coriandru și pătrunjel? Amândoi sunt verzi, dominante în aromă, dar foarte diferite în bucătărie. Deci, dintr-un punct de vedere complet vizual, gândiți-vă la regula „P sau C”. Patrunjelul (P) are frunze ascuțite, în timp ce coriandrul (C) are frunze curbate. Dacă acest lucru nu este suficient, vei ști odată ce ai gustat, ai încredere în mine. Consultați videoclipul de mai jos pentru o explicație rapidă.