Cele Mai Scumpe Restaurante Cu Stele Michelin Din Întreaga Lume

  • Duminică, 20 Martie 2022
  • Turism

A mânca la restaurantele cu stele Michelin este adesea foarte scump și de multe ori aceste restaurante se află în fruntea listelor cu cele mai scumpe din lume. Deci cât de scumpe sunt?

A mânca la restaurantele cu stele Michelin este adesea foarte scump și de multe ori aceste restaurante se află în fruntea listelor cu cele mai scumpe din lume. Deci cât de scumpe sunt?

Revista internațională de alimente  Chef's Pencil a întocmit o listă cu cele mai scumpe restaurante cu stele Michelin din lume. Prețurile se bazează pe meniurile complete de degustare pe care le oferă restaurantul, care includ de obicei între 8 și 12 feluri pentru o cină.

Chef's Pencil a cercetat peste 500 de restaurante cu stele Michelin de pe tot globul și a constatat că majoritatea acestora se găsesc în Asia, în special în Japonia, care găzduiește cinci dintre cele mai scumpe 15 restaurante din lume. Este, de asemenea, singura țară care are mai mult de un restaurante în top 15.

Cel mai scump restaurant cu stele Michelin din lume este Sublimotion, care se află în Ibiza, Spania. Meniul de degustare de acolo costă 1740 USD de persoană. Principala atracție a Sublimotion este că oferă clienților o experiență de realitate hibridă, care prezintă un bucătar cibernetic care face mâncare în fața fiecărui oaspeți.

Al doilea cel mai scump restaurant cu stele Michelin din lume se află în Shanghai și se numește Ultraviolet. Acest restaurant a folosit și tehnologia vizuală în experiența sa culinară.

Meniul complet de degustare costă 1422 USD de persoană. Meniul servește o bucătărie de fuziune asiatică și occidentală, cum ar fi prăjiturile de lună făcute cu ingrediente tradiționale franceze. Pe perete sunt și imagini în mișcare pentru a completa atmosfera.

Restul primelor trei includ Kitcho Arashiyama Honten, care se află în Kyoto, Japonia. Acolo, meniul de degustare costă 910 USD per oaspete. Acest lucru le oferă o bucătărie rafinată japoneză, cu vedere la frumoasele grădini japoneze