Cele mai periculoase alimente pentru sanatate

Cele mai periculoase alimente pentru sanatate Cele mai periculoase alimente pentru sanatate

Fiintele umane trebuie sa fie bine hranite pentru a se bucura de un organism sanatos. Alimentele sanatoase ne furnizeaza diferiti macronutrienti si micronutrienti care au diferite functii: energie, structura, transport.

Din pacate, datorita societatii capitaliste in care traim, marile companii din sectorul alimentar folosesc o cantitate mare de substante chimice si pesticide in produsele alimentare, care dauneaza sanatatii noastre.

Dar … care sunt aceste alimente? Mai jos puteti gasi o lista de alimente periculoase pentru sanatate.

1. Carne Cu siguranta credeti ca fructele si legumele sunt mai contaminate decat alte alimente. Cu toate acestea, carnea este probabil alimentul care are cele mai multe pesticide. Acest lucru se intampla deoarece multe dintre aceste pesticide sunt solubile in grasimi si aceste substante sunt depozitate in tesutul gras din carne si, prin urmare, sunt consumate de oameni.

Nu numai asta, carnea contine si antibiotice, medicamente si hormoni. Pestii sunt si mai periculosi, deoarece unii pot contine cantitati mari de metale grele. De exemplu, tonul contine mercur.

2. Bauturi racoritoare Bauturile racoritoare pot parea delicioase si inofensive, dar contin cantitati mari de zahar. Coca-Cola contine pentru fiecare recipient de 330 mililitri 39 grame de zahar, care reprezinta aproximativ 10 bucati de zahar. Consumul logic de unul sau doua cutii pe saptamana, dar consumul zilnic si prelungit al acestei substante, nu ne face nici un bine.

Bauturile racoritoare contin, de asemenea, acid aspartic si femilamina, substante care dauneaza celulelor cerebrale, tumorilor cerebrale si cresc aciditatea urinei, creand sensibilitate la infectiile tractului urinar.

3. Alimente procesate Ele par delicioase si multi oameni le iubesc, au o mare diversitate de arome si aparente. Dar aceste alimente procesate, cele prelucrate prin procese chimice si care utilizeaza numai ingrediente artificiale si rafinate, sunt extrem de periculoase pentru sanatate si, in special, pentru diabetici.

4. Fast food Inutil sa mai spunem ca fast-food-ul este o mancare nesanatoasa. Si acest tip de hrana nu este foarte hranitoare. Efectul prelungit provoaca modificari chimice in creier si simptome similare cu abstinenta. In plus, ele contin o cantitate mare de aditivi si grasimi transaturate, cele mai daunatoare grasimi.

5. Mere Merele (si, de asemenea, perele) sunt alimente care, daca sunt organice, sunt foarte sanatoase. Cu toate acestea, organele nonorganice contin o multime de pesticide care sunt neurotoxice