Cel mai bun brand TV 4K - Recenzii și opinii

  • Marţi, 20 Aprilie 2021
  • Diverse
  • Publicat de

Adevărul este că…

Un brand este adesea mai important decât modelul în sine.

Destul de bine?

Și același lucru este valabil și pentru televizoarele 4K.

Dar, uneori, poate fi o problemă să-i filtrezi pe cei buni din cei răi.

Pentru a vă ajuta, am creat acest ghid special de cumpărare în care am analizat cele mai bune televizoare 4K din 2021.

Aceste mărci vă vor oferi permanent o imagine excelentă și sunt pline de caracteristici de calitate.

Filmele, sporturile și jocurile vor arăta mai clare, mai strălucitoare și mai bune decât au fost vreodată.

Și pentru a vă face alegerea și mai ușoară, am enumerat și modelele exacte ale acestor mărci pe care le recomandăm.

Nu ar putea fi mai ușor ...

Aveți tot ce trebuie să știți într-un singur loc.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun brand TV 4K în ceea ce privește calitatea imaginii, Samsung este cu siguranță pentru dvs.

Tip

Tipurile de ecrane ale diferitelor mărci de pe piață sunt împărțite în LED, LCD, OLED și QLED. Am dori să spunem că multe televizoare combină acum tehnologiile LED-LCD.

LED

Televizoarele cu LED folosesc diode emițătoare de lumină cu același nume pentru a produce imagini. Rezultatul este un contrast excelent între culori. Aceste televizoare, indiferent dacă sunt 4K sau nu, sunt foarte ușoare, pot fi montate pe perete fără probleme și au o iluminare de fundal excelentă. În plus, televizoarele LED oferă economii excelente de energie electrică.

LCD

Ecranele LCD, pe de altă parte, utilizează lumini fluorescente cu catod rece, care pot oferi imagini bune. Cu toate acestea, au unele dezavantaje, cum ar fi unghiul de vizualizare mai mic și lumina de fundal mai slabă în comparație cu alte tehnologii. Pentru a depăși această problemă, televizoarele LED-LCD sunt pe piață astăzi, ceea ce îmbunătățește iluminarea din spate datorită acestor LED-uri.

OLED

Ecranele tehnologice au devenit foarte populare în ultima vreme, în modelele multor mărci. Mai ales LG. Tehnologia OLED implementează LED-uri organice, care produc propria lor lumină. Acest lucru le face foarte eficiente în construirea ecranelor TV 4K, deoarece vă permit să creați dispozitive mai subțiri și afișaje curbate. În plus, deoarece nu au nevoie de o sursă de lumină precum LCD-urile, consumă mult mai puțină energie.

În plus, ecranele OLED au negru mai bine marcat decât alte tehnologii, deoarece sunt pixeli plictisitori și nu sunt negri colorați. O problemă cu televizoarele OLED 4K este viața dispozitivului. De fapt, cu tehnologia actuală, ecranele OLED durează mai puțin decât alte tipuri de afișaje.

QLED

Televizoarele 4K cu tehnologie QLED folosesc așa-numitele puncte cuantice, care sunt cristale semiconductoare care produc lumină RGB. Această tehnologie este de nivel înalt, prezentă doar în televizoarele 4K de ultimă generație. În special, a fost implementat de marca Samsung, care a produs mai multe modele de televizoare QLED.

Punctele cuantice au dimensiuni de ordinul nanometrului și sunt capabile să producă culori mai saturate datorită combinației celor trei culori roșu, verde și albastru. Acestea garantează una dintre cele mai bune calități de culoare posibile într-un televizor 4K.

Dimensiuni și configurare

Dimensiunile televizoarelor 4K sunt destul de mari în termeni de inci, cu siguranță peste 40 ”. De fapt, cea mai bună calitate este vizibilă pe ecranele mari. Aceste televizoare pot fi montate pe perete sau plasate pe o suprafață. Sunt foarte subțiri și, de asemenea, destul de ușoare pentru dimensiunea lor.

Rezoluţie

Rezoluția 4K indică o calitate Ultra HD de 3840x2160. Este cea mai bună calitate vizuală disponibilă pe scară largă pe piața actuală și vă va permite să transformați televiziunea în cinema. Toate acestea în confortul camerei de zi.

HDR

High Dynamic Range este o tehnologie găsită în unele televizoare 4K. Oferă o gamă largă de culori mai bună decât televizoarele care nu o au. În plus, HDR servește pentru a asigura o luminozitate mai mare imaginilor, pentru a face vizionarea mai confortabilă.

Rată de reîmprospătare

Rata de reîmprospătare indică de câte ori se actualizează imaginea de pe ecran pe secundă. Din punct de vedere istoric, rata de reîmprospătare a ecranelor a fost de 50-60 Hz. Odată cu apariția televizoarelor HD și acum 4K, am căutat o frecvență mai bună. În prezent, orice cel mai bun televizor 4K are de obicei o rată de reîmprospătare de 120Hz, perfect capabilă să ofere o vizionare confortabilă pentru ochiul uman.

Intrări

Televizoarele 4K au intrări HDMI de ultimă generație, cu cabluri dedicate pentru a sprijini cea mai bună calitate video. Potrivit multora, un cablu HDMI standard încă funcționează. Cu toate acestea, pe piață sunt disponibile cabluri HDMI 4K, care funcționează și la rate de reîmprospătare de 120Hz.

Cinematograful din casa ta

Suntem siguri că acest ghid v-a ajutat să vă dați seama care este cel mai bun brand de televiziune 4K. În acest 2018, meritați tot ce e mai bun pentru vizionarea televizorului și pentru jocuri. Aduceți cinematograful acasă alegând una dintre aceste mărci minunate. Fa alegerea corecta!