Ceasul de mana - de la origini pana in prezent

Ceasul de mana - de la origini pana in prezent Ceasul de mana - de la origini pana in prezent

Ceasul este un instrument folositor omului si a fost inventat inca din antichitate. Primele modele de ceas au fost inventate in egiptul antic erau denumite ceas solar. Ora era aflata in functie de umbrele pe care ceasul solar le propaga. Un alt instrument a timpului a fost inventat in secolul al XIV numit clepsidra. Primul ceas public exponat a fost afisat in Milano in jurul anului 1335.

Dupa in anul 1500 a fost inventat ceasul portabil. Inventatorul sau a fost un german pe nume Peter Henlein. Acesta nu avea decat o limba ce indica ora si era un ceas de buzunar. Prima posesor de ceas de mana a fost un francez de profesie fizician, Blaisse Pascal. Jost Burgi a fost cel care a inventat bratul pentru minute ceva mai tarziu.

Primele ceasuri de mana

 Primele ceasuri de mana inventate au fost cele mecanice. Sunt putin mai diferite de cele de acum sute de ani avand aproape acelasi mecanim de functionare. Singurele modificari au fost cele de  precizie si materiale. Acestea erau trase periodic de o cheita pentru a functiona insa acum se folosesc cele pe energie cinetica. Miscarea maini posesorului mareste durata “bateriei” ceasului.

Magazinele de ceasuri de mana sunt tot mai raspandite de la magazinul de cartier pana la cel din mall. Se mai pot cumpara ceasuri si internet unde exista diferite magazine online specializate in acest domeniu. Astazi exista o varietate de modele de ceasuri pentru barbati, femei si copii, cum sunt acestea de pe Conde

Unul dintre cele mai mari inventii alea ceasurilor a fost Kinetic Drive. Acesta folosea miscarile mainilor adica energia cinetica pentru a-si incarca propria baterie. Acesta continea un accumulator marea timpul de functionare pana la 72 de ore. Acesta este garandat pe o perioada de pana la 15 ani fara sa schimbi acumulatorul. Acest sistem a fost prezentat sub numele AGS de compania SEIKO in 1986 si a fost comercializat abia dupa doi ani.

Ceasurile momentului

Sunt doua tipuri de vanzari ale ceasurilor, cele de calitate si cele foarte scumpe. Cele scumpe sunt ornamentate cu bijuterii de tip aur,diamante etc. Iar cele de calitate vin la un pret foarte bun si o calitate inedita. Unele firme de ceasuri nu pun pret pe calitate ci din contra pe profitul foarte mare si pe o calitate foarte proasta.