Ce trebuie sa stiti inainte de a incepe o afacere in familie

  • Sâmbătă, 19 Iunie 2021
  • Afaceri
Ce trebuie sa stiti inainte de a incepe o afacere in familie Ce trebuie sa stiti inainte de a incepe o afacere in familie

Da, putem vedea cât de atractive sunt perspectivele de a începe o afacere de familie

Lucrați pentru dvs.,câștigați mai mult decât ați obține la un loc de muncă obișnuit, angajați membri ai familiei în care aveți încredere și chiar aveți ceva pentru generațiile viitoare! Îți vei angaja copiii ca angajați care vor câștiga atât experiența, cât și veniturile care vin din munca pentru familia ta. Înainte de a ști asta, vor fi pe deplin instruiți și gata să preia, atâta timp cât sunteți gata să predați frâiele.

Oricum ar fi, ar trebui să puneți timpul și considerația pe care o solicită o întreprindere. Înainte de a sări în cap, ia act de următoarele indicații și mulțumește-ne mai târziu.

PREZENTAREA UNUI PLAN DE AFACERI

Primul pas pentru a începe o afacere este găsirea de consilieri legali, de afaceri și fiscali în care aveți încredere, care vor face parte din procesul de dezvoltare a planului de afaceri. Planul ar trebui prezentat în scris și oferit tuturor părților interesate pentru a promova

Ar trebui să conțină următoarele lucruri:

Roluri definite - Fiecare membru al unei familii ar trebui să fie listat pentru a avea un rol și ce presupune rolul. Asigurați-vă că lanțul de comandă este clar, cu toate părțile într-un acord.

Mize de proprietate - Înainte de deschidere, stabiliți mizele de proprietate pentru fiecare membru. Aceasta include dacă vor lucra sau nu pe bază de salariu și valoarea acestuia. Notați procentajul pe care fiecare membru trebuie să îl primească la vânzarea companiei. În plus, cum vor arăta drepturile de vot?

Planul de succesiune - În cazul în care compania are succes, determinați cine va prelua cea mai înaltă poziție odată ce pensionarea este inevitabilă.

Planul de ieșire - Ce se întâmplă atunci când cineva decide să plece, mai ales dacă persoana respectivă a contribuit semnificativ la succesul companiei? Ce li se datorează? Scrieți totul.

STABILIREA REGULILOR DE BAZĂ

Este foarte simplu să vă amestecați și să vă deranjați din cauza relațiilor familiale , deci trebuie să stabiliți o listă de reguli de bază înainte de a începe. Unele dintre acestea sunt foarte evidente, dar importante pentru a fi clarificate chiar de la început. De exemplu, o regulă ar trebui să fie să păstreze mereu viața personală și viața personală. Un alt lucru ar putea fi ca tinerii să nu se aștepte la un loc de muncă ori de câte ori au nevoie de el. În timp ce familiile sunt menite să se caute reciproc, interesul superior al companiei ar trebui să rămână o prioritate pentru a-și menține succesul.

Deoarece fiecare familie este diferită, vă vom lăsa să stabiliți regulile singuri, atât timp cât nu renunțați la necesitatea regulilor.