4 Idei de business pe care le poti incepe chiar maine

  • Vineri, 20 Septembrie 2019
  • Afaceri

Tehnologia a permis antreprenorilor sa-si inceapa un business aproape de oriunde. De fapt, multe companii opereaza intr-un mediu complet digital, reducand astfel costurile generale de functionare si bucurandu-se de mai multa libertate si flexibilitate. Sunt afaceri in miscare, in plina expansiune.Sa creezi o afacere online inseamna sa te concentrezi pe punctele tale forte si sa-ti extinzi relatiile.Iata cateva idei excelente de afaceri online pe care le poti incepe chiar de maine.

1. Consultant SEO.

Stii cum functioneaza SEO si Google Analytics? Foarte multi proprietari de afaceri mici si medii tocmai incep sa realizeze cat de importanta este optimizarea SEO pentru afacerea lor. Tu ai putea sa ii ajuti contra cost dezvoltand astfel un business digital, flexibil. Foloseste-ti cunostintele si abilitatile pentru a citi si analiza datele in mod corect, pentru a pune in lumina cuvinte cheie si a structura cat mai bine continut ce poate atrage trafic.

2. Consultant de afaceri.

Daca ai terminat o facultate de Bussines, ai cunostinte si idei despre cum functioneaza afacerile, o alta provocare ar fi sa-ti oferi serviciile in mediul online. Sunt multe persoane care nu stiu cum sa-si investeasca banii cat mai bine, iar tu i-ai putea ajuta. Pentru a-ti prezenta cunostintele si talentul ca sa atragi clienti, poti incepe sa scrii articole de afaceri pe diferite platforme de socializare, cum este LinkedIn.

3. Retailer specializat.

Poti deveni intermediar pentru diferite magazine sau sa fii afiliat. Cu un magazin online poti ajunge la clientii care isi doresc produsele pe care tu le promovezi. Ai nevoie doar de gazduire web si o platforma gratuita de magazin online (wordpress, oscommerce, opencart etc). Afacerea ta poate deveni operationala in scurt timp. Poti chiar sa colaborezi cu distribuitorii si sa cadeti de acord ca ei sa trimita produsele direct clientilor astfel ca vei scapa de logistica.

4. Consultant social media.

Firmele mijlocii si mari angajeaza specialisti care sa se ocupe de conturile lor sociale. Daca esti putin creativ si studiezi comportamentul utilizatorilor poti sa ai mare succes - sa cresti uimitor pagini de facebook, sa postezi lucruri care devin rapid virale si astfel sa-ti imbunatatesti performantele in consultanta social media. Avand aceste performante iti va fi usor sa dezvolti o afacere si sa inchei contracte cu diferite firme.Posibilitatile in mediul online sunt imense: poti sa te implici in marketing afiliat, sa acorzi suport tehnic la distanta, sa initiezi apeluri telefonice pentru firme (telemarketing), sa tii cursuri online (trainer personal) etc. Focuseaza-te pe ceea ce stii sa faci cel mai bine si poti incepe chiar maine. Succes.