Ce trebuie sa stim despre anxietate relaționala

  • Duminică, 12 Februarie 2023
  • Diverse

Chiar și atunci când există multă dragoste și încredere între tine și partenerul tău, tot începi să fii îngrijorat când îți răspund la mesaj după 30 de minute. Începi să ai gânduri ciudate de genul „Mă înșeală/el?” de ce îmi ignoră textul?” și „de ce ea/el nu răspunde la apelul meu?”

Da, este în regulă să-ți faci griji pentru partenerul tău și relația. Dar când toată această „lucrare îngrijorătoare” te face să-ți pierzi concentrarea și îți rănește relația, arată clar că te confrunți cu anxietate relațională.

Anxietatea relațională apare la indivizi atunci când devin extrem de îngrijorați de relația lor. Aceste griji pot fi cantitatea de timp actual, trecut și chiar viitor.

Anxietatea de relație nu are un diagnostic anume în comparație cu alte tulburări de anxietate. Apare în principal din cauza traumei, codependenței și stimei de sine scăzute. În afară de asta, a trăi ceva negativ în trecut, mai ales în timpul copilăriei, poate duce și la anxietate relațională la oameni.

Dar există vreo modalitate de a face față anxietății relaționale? Pe scurt, da, există!

Trebuie doar să fii conștient și conștient de situația ta și să fii mai deschis cu partenerul tău. Aveți discuții adecvate despre toate problemele dvs. cu ei. De asemenea, poți să faci o plimbare rapidă sau să-ți spui lucruri precum „ Mă iubesc” sau „ Sunt complet în siguranță ”. Acest lucru vă poate ajuta cu siguranță să faceți față anxietății relaționale.

Anxietatea relațională poate cauza probleme în relația și viața de zi cu zi. S-ar putea să simți că nu ai nevoie de tine sau să te simți lăsat în urmă. Dar cel mai bun mod de a face față anxietății relaționale este să discutați despre preocupările dvs. cu partenerul și să primiți terapie, care cu siguranță vă poate ajuta.