Ce sa faci cu un telefon vechi?

Daca ai un telefon mobil vechi care zaboveste in sertar, ai putea sa-l folosesti pentru cateva lucruri. In loc sa-l arunci sau sa-l lasi sa se puna praful pe el, uite cateva lucruri pe care le poti face cu un telefon mai vechi.

Da-i o intrebuintare noua

Daca este vorba despre un smartphone mai vechi, exista tot felul de proiecte interesante pe care poti sa le abordezi. Poti sa-l transformi intr-un media player dedica in masina. Ai putea de asemenea sa-l folosesti pe post de ceas desteptator dedicat. Sau poti sa-l transformi intr-un dispozitiv dedicat VoIp. Toate acestea sunt proiecte simple care nu necesita interventii complicate.

 

Re-activeaza-l

Daca telefonul functioneaza inca, il poti activa pentru tine sau pentru cineva din familie - de exemplu un copil. De asemenea, e o idee buna sa pastrezi un telefon de rezerva, neactivat, doar in cazul in care se intampla ceva cu dispozitivul tau principal.

Doneaza-l

Daca telefonul este in functional, dar nu il folosesti, poti ai putea sa-l donezi unei organizatii caritabile. Exista mai multe programe prin care poti face un fapta nobila.

Vinde-l

Uite un alt lucru pe care poti sa-l faci cu un telefon mobil mai vechi sau cu un smartphone pe care nu-l mai folosesti. De exemplu, linkweb.ro este o astfel de platforma pentru anunturi unde se intalnesc multiple cereri si oferte. Poti sa postezi aici un anunt gratuit pentru a vinde telefonul vechi. S-ar putea sa gasesti o persoana interesata sa-l cumpere tocmai pentru a derula un proiect inedit sau in alte scopuri. Tine cont de faptul ca pretul pentru un telefon mobil non-smart este destul de mic. In schimb,daca ai un telefon inteligent, atunci poti verifica pretul pietei si poti sa-l vinzi la un pret mai bun, in functie de model, brand, an de aparitie, grad de uzura.

Recicleaza-l

Daca niciuna din solutiile de mai sus nu functioneaza in cazul tau - de exemplu, in cazul in care telefonul nu este reparat ori este complet depasit - va trebui sa scapi de el. Cu toate acestea, nu este bine sa te indrepti prima data spre cosul de gunoi, ci spre companiile de reciclare. Exista entitati de reciclare electronice mai cunoscuti sau mai putin cunoscuti, unde poti preda echipamentele vechi.

Pentru a vinde si alte produse sau servicii foloseste linkweb.ro. Aici anunturile se posteaza gratuit si aduc mai multi potentiali clienti. Disponibile pentru toata tara.