Cum sa iti creezi un CV care sa atraga atentia?

Dacă ați rămas recent șomeri sau căutați o nouă oportunitate în carieră, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă actualizați CV-ul. Dar, cu mulți potențiali angajați care se luptă pentru această funcție râvnită, trebuie să faceți un CV remarcabil pentru ca potențialii angajatori să ia cunoștință.

Înainte de a preda aplicația, asigurați-vă că ați actualizat informațiile, le-ați lustruit și că ați verificat dacă există erori. Pentru a vă ghida în acest proces, iată șase sfaturi despre cum să vă pregătiți CV-ul.

Există recrutor și potențiali angajatori care, de obicei, ar face o scanare rapidă atunci când examinează CV-urile, mai ales dacă există o mulțime de aplicații. Așadar, este incredibil de important să îl ușurești citit. Formatul și modul în care este organizat ar trebui să fie păstrate lustruite. Site-uri web precum Glassdoor și Indeed împărtășesc sfaturi despre cum să faci exact asta.

Unele dintre cele mai frecvente reguli de format includ: alinierea rolurilor și descrierilor la partea stângă, locația și datele din dreapta, utilizarea aceleiași dimensiuni a fontului pentru toate textele, cu excepția numelui dvs., separarea secțiunii de competențe și limitarea la o singură pagină.

MENȚIONAȚI EXPERIENȚA ÎNAINTE DE EDUCAȚIE

Când aranjați secțiunile CV-ului, puneți-vă experiențele pe primul loc înainte de realizările dvs. educaționale. Aceasta ar trebui să includă istoricul dvs. profesional recent, completat cu titluri de post, date de angajare, competențe și realizări.

Secțiunea dvs. de educație ar trebui să conțină detalii despre cea mai recentă educație, certificate și diplome de la instituții acreditate. Dacă nu sunteți absolvent recent, secțiunea dvs. de educație ar trebui să fie în partea de jos.

SCRIEȚI ÎN TIMPUL PREZENT ȘI ÎN TRECUT

Este esențial să utilizați timpul potrivit atunci când vă scrieți CV-ul, mai ales în partea de descriere a postului. Folosiți timpul trecut când detaliați slujbele anterioare, munca voluntară sau activitatea extracurriculară. Dacă tot îndeplinești aceste sarcini sau roluri, atunci folosește timpul prezent. Asigurați-vă că evitați amestecarea timpurilor trecute și prezente într-o singură rubrică.

INCLUDEȚI DIFERITE CUVINTE CHEIE

Impresionați-vă mai mult potențialul angajator prezentându-vă vocabularul. Când scrieți fișele postului, includeți diverse cuvinte cheie relevante și distincte. Creșterea gradului de utilizare a cuvântului face ca CV-ul să iasă în evidență. De asemenea, evitați să utilizați aceleași cuvinte de mai multe ori în document, deoarece poate părea sumbru și neplăcut pentru cititor.

EVIDENȚIAȚI-VĂ REALIZĂRILE

Nu includeți doar fișa postului; de asemenea, trebuie să-ți evidențiezi realizările în timp ce încă mai făceai treaba respectivă. Realizările educaționale și personale pot conta și ele. Acest lucru arată cum ați putut contribui la un impact pozitiv asupra afacerii. În acest fel, potențialii angajatori și recrutori vă pot vedea valoarea și posibilul impact asupra organizației lor.

După ce ați finalizat schița, citiți-o de mai multe ori pentru a vă asigura că nu conține erori. Deși aceasta este ultima parte a realizării CV-ului dvs., este și cea mai importantă. Mulți dintre recrutori încep să-și evalueze solicitanții cu CV-ul trimis. De cele mai multe ori, un CV completat de erori nu va primi ora din zi. Gândiți-vă la asta ca la prima lor impresie despre voi.