Ce reprezinta sistemul de alimentare al generatorului si cum functioneaza?

Ce reprezinta sistemul de alimentare al generatorului si cum functioneaza? Ce reprezinta sistemul de alimentare al generatorului si cum functioneaza?

Fie ca ai cumparat deja un Iveco generator sau orice alt tip de generator, este important sa intelegi cum functioneaza sistemul sau de alimentare, acesta reprezentand principala componenta a generatorului. Atunci cand intelegi exact modul in care generatorul functioneaza iti va fi mult mai usor sa obtii rezultatele dorite de la el si sa il folosesti in mod corespunzator.

Rezervorul de combustibil al unui generator Iveco, sau al oricarui alt brand are o capacitate suficienta pentru a mentine generatorul functional timp de 6 pana la 8 ore in medie. In cazul generatoarelor de dimensiuni mici, rezervorul reprezinta o parte a bazei obiectului sau este montat pe cadrul generatorului. In cazul generatoarelor mari, utilizate in aplicatii comerciale, este necesar sa fie montat si instalat un rezervor extern de combustibil. Toate aceste instalatii tin de urbanism si este necesar sa se faca in mod corespunzator planificarea.

Caracteristici comune ale sistemului de combustibil

Sistemele de combustibil ale generatoarelor electrice, au o serie de caracteristici comune indiferent de tipul lor.

Racordul conductelor de la rezervorul de combustibil la motor reprezinta o linie de alimentare care directioneaza combustibilul din rezervor spre motor. Linia de retur este cea care directioneaza combustibilul din motor spre rezervor. Teava de ventilatie pentru rezevorul de combustibil este conducta care previne acumularea de vid sau de presiune atunci cand rezervorul este umplut sau golit. Cand este reumplut rezervorul va trebui sa te asiguri ca se face corect contactul metal - metal intre duza de umplere si rezervorul de combustibil pentru a evita aparitia scanteilor, care pot genera un incediu sau o explozie.

Conexiunea de evacuare din rezervorul de combustibil in gura de scurgere este foarte importanta si are rolul de a evita varsarea lichidului pe generator.

Pompa de combustibil are rolul de a transfera combustibilul din rezervorul principal de depozitare in rezervorul de utilizare. Pompa este in general actionata electric.

Filtrul de combustibil si separatorul de apa au rolul de a separa apa si materiile straine din combusitbilul lichid cu scopul de a proteja alte componente importante ale generatorului, care pot fi afectate de contaminare si coroziune si se pot strica.

Injectorul de combustibil este cel care are rolul de a atomiza combustibilul lichid si de a pulveriza cantitatea necesara de combustibil in camera de ardere a motorului.

In functie de tipul de combustibil utilizat, generatoarele pot avea o functionare diferia. Spre exemplu, nu poti compara un generator de curent Iveco cu un generator care functioneaza prin conectarea la reteaua de alimentare cu gaz, insa modul general de functionare se aseamana. Intelegand modul in care fiecare componenta a sistemului se comporta, iti va fi mult mai usor sa folosesti corect generatorul pe care l-ai cumparat si sa eviti deteriorarea acestuia sau alte evenetuale probleme si accidente ce pot aparea. Cele mai multe motoare mici functioneaza pe benzina, in timp ce motoarele mari functioneaza cu propan, gaz natural sau motorina. In functie de modul in care urmeaza sa utilizezi generatorul, il poti alege pe cel mai bun pentru tine.