Ce greseli sa nu faci cand iti amenajezi casa

 

Din pasiune sau din pura placere, de multe ori ni se poate intampla sa ne dorim un anumit stil de menajare si sa comitem in acest mod cateva greseli. Aceste greseli sunt deseori firesti, in special cand nu suntem de meserie amenajatori de interior sau cand nu avem multe cunostintea in ceea ce priveste detaliile si/sau aspectele tehnice.

Insa, uneori aceste mici sau mari greseli se pot dovedi a fi cu adevarat fatale, pentru ca ele pot schimba la o suta opteci de grade functionalitatea imobilului cat si aspectul acesteia. De asemenea, riscam in acest mod sa omitem scopul final si o serie de dorinte personale, care pot accentua starea de spirit si relatia personala cu imobilul.

Iata asadar ce greseli nu trebuie sa faci cand iti amenajezi casa.

  

1. Treci direct la executie

Cand nu stii exact cum iti doresti sa arate rezultatul final sau ce functionalitate sa aiba o anumita incapere, una dintre cele mai mari greseli e sa treci direct la executie in speranta ca-ti vei face o idee de ansamblu pe parcurs. Ori aceasta alegere este una gresita de altfel, fiind recomandat sa schitezi anticipat intreg procesul. Acest lucru te va ajuta sa-ti dai seama din timp cum ar trebui cu adevarat sa decurga intregul proiect si pentru ce elemente sa optezi.

 

2. Instalatii neautorizate

Foarte multe persoane aleg sa-si testeze “nepriceperea” sau neprofesionalismul executand o serie de lucrari tehnice sau de amplasare/montare a unor instalatii. Ori acest lucru poate fi extrem de periculos pentru sanatatea intregii familii, pentru ca se pot produce numeroase accidente. Recomandat ar fi sa apelezi exclusiv la specialisti care stiu ceea ce fac si care-ti pot oferi sugestiile potrivite, acolo unde e cazul.

 

3. Supraaglomerare

Una dintre cele mai intalnite greseli pe care o fac utilizatorii in amenajarea unui amplasament sunt greselile de organizare. Se opteaza pentru mult prea multe texturi de elemente, finisaje diferite, mult prea multe lucruri, o ordonare haotica sau materiale ce nu corespund cu stilul predominant. ACest lucru nu fac decat sa incarce incaperea si sa denote o senzatie de sufocare.