Ce este Fericirea?

  • Sâmbătă, 13 Februarie 2021
  • Diverse

Fericirea

Fericirea este ceva subiectiv, in functie de perceperea fiecarui om. Unii oameni sunt fericiti daca au bani, lucruri materiale, unii daca au iubire, altii daca au sanatate, si lista poate continua.

Fericirea, din punctul de vedere al unor persoane, consta in felul in care te simti in fiecare zi. Ca lucrurile sa mearga bine in viata ta trebuie sa fii pozitiv, de aici si zicala „atragi ceea ce esti”.  Atunci cand ai o atitudine buna, pozitiva, este imposibil sa nu reusesti sa faci lucrurile cum trebuie. Astfel, daca treburile merg bine in viata ta si continui sa reusesti in diferite privinte, cu siguranta vei simti un strop de fericire.

Fericirea poate fi ceva de lunga durata sau ceva scurt, ceva ce simtim pe moment. De exemplu, un moment de fericire este atunci cand aflam o  veste buna sau cand castigam un joc. Totusi, fericirea pe care o simti pentru o secunda ramane in inima ta si te face sa te simti mai bine de fiecare data cand iti amintesti.

Viata este scurta si, din aceasta cauza, trebuie traita din plin. Poate nu ne dam seama, dar momentele pe care noi le consideram nesemnificative au cea mai mare valoare sentimentala. Cinele in familie, certurile si bataile cu fratii sau surorile, iesirile cu prietenii, toate acestea conteaza foarte mult si daca analizam fiecare situatie ajungem la concluzia ca suntem norocosi si ar trebui sa fim fericiti.

Esti fericit, de fapt, atunci cand apreciezi tot ceea ce ai in jurul tau si nu ai schimba aproape nimic. Fericirea este sa ai o familie, dar nu neaparat sa va lege acelasi sange. Prietenii iti sunt si ei, la randul lor, tot familie. Chiar daca incetezi sa mai fi prieten cu cineva, nu trebuie sa uiti niciodata cat de mult te-a ajutat.

Fericirea sta in lucrurile marunte pe care le faci zilnic si nici macar nu iti dai seama. De pilda, sa suni pe cineva sau sa primesti un apel de la o persoana pe care nu ai mai auzit-o de mult timp; atunci te simti fericit. 

Realizam cat de fericiti am fost atunci cand relatam amintiri sau privim poze, si ne dorim sa mai traim inca odata acele momente frumoase.

Bucurati-va de orice lucru, orice intamplare din viata voastra, chiar daca nu simtiti nevoia sa o faceti. In momentul respectiv nu va dati seama de cat de frumoasa este viata, insa mai tarziu sigur o veti face.